lady-gaga-schittert-op-maar-liefst-twee-rode-lopers-op-dezelfde-avond-207691
©ANP

Als Lady Gaga een rode loper betreedt, weet je nooit precies wat je kunt verwachten – behalve dat het memorabel wordt. Dat is zeker het geval bij zowel de BAFTA’s als de Critics Choice Awards, waar de superster aanwezig was ter ere van haar film House of Gucci. Ja, je leest het goed: Lady Gaga doet even twee rode lopers op één avond.

Lady Gaga op twee rode lopers

Na een paar uur eerder een Old Hollywood-modemoment te hebben gehad tijdens de BAFTA’s in Londen, gooit Gaga het over een andere boeg tijdens de Critics Choice Awards. Op de rode loper van de awardshow – die zowel in Los Angeles als Londen plaatsvonden – geeft Gaga een nieuwe gedurfde draai aan de kanten jurk. Hoewel de stijl vaak als ingetogen of klassiek wordt beschouwd, is hij in Gaga’s handen duidelijk sexier en moderner.

Lady Gaga tijdens de BAFTA's 2022
©Getty Images
Lady Gaga in Ralph Lauren tijdens de BAFTA's 2022.

Gaga in Gucci

Gezien de film waarvoor ze genomineerd is deze avond, voelt Gaga’s keuze om Gucci te dragen passend aan. Ontwerper Alessandro Michele maakt een unieke creatie voor haar om in te schitteren. Zo draagt Gaga een zwarte kanten bolero die doet denken aan een klassieke jurk, maar dan meer avant-gardistisch. Met de zwarte bh slash bustier volledig open bij de buste, is het een gedurfd silhouet.

De onderkant van de jurk, met kristallen versieringen en een lange zijden sleep, voelt tijdlozer aan. Ze maakt haar look af met diamanten oorbellen en een armband van Tiffany & Co, waarmee ze nog meer de Hollywood A-lister vibe oproept.

Lady Gaga tijdens de Critics Choice Awards 2022
©Getty Images
Lady Gaga in Gucci tijdens de Lady Gaga tijdens de Critics Choice Awards 2022.

 

Al met al is het een look die alleen voor Gaga weggelegd is. De jurk is een hybride van verschillende ideeën die, op papier, niet samen zouden kunnen gaan. En toch doen ze dat wel, een dramatisch effect incluis. Dat is gewoon de magische Gaga touch.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.com.