margot-robbie-schittert-in-ijsblauwe-versace-jurk-met-dijhoge-split-bij-babylon-premiere-238678
©Getty Images

Chanel-ambassadrice Margot Robbie wendt zich meestal tot het Franse modehuis voor haar rodeloperlooks – de Golden Globes-couturejurk van de actrice kostte meer dan 750 uur om te maken – maar af en toe houdt ze van een andere aanpak. Tijdens de persreis voor haar nieuwe film Babylon – waarin ze een ster uit de jaren twintig speelt – droeg ze een Valentino met capuchon, Bottega Veneta en een blote jurk van Alaïa. Op de première van de film in Sydney draagt ze opnieuw een look die verwijst naar haar glamoureuze personage.

Margot Robbie in Versace bij ‘Babylon’-première

Terwijl half Hollywood de Critics Choice Awards bijwoonde in pailletten, drukte Margot Robbie haar modestempel op eigen bodem in een zijden slipdress van Versace. De actrice vergezelde haar tegenspeler Diego Calva in een ijsblauwe creatie met het kenmerkende korset en de Medusa-bandjes van het Italiaanse modehuis. Het sculpturale silhouet doet denken aan een jurk die Carla Bruni droeg tijdens Versace’s lente/zomer 1995-coutureshow. Zo heeft het ontwerp dezelfde halslijn en gedrapeerde details. Het grote verschil? Robbie’s vernieuwde versie heeft een met rood kant afgezette dijsplit.

Boudoirtrend

Robbie’s Versace-jurk past binnen het straatje van de boudoirtrend, groot gemaakt door onder anderen Florence Pugh. En het is zeker niet de laatste boudoir-geïnspireerde look die we de komende maanden zullen zien. Celebritystylisten Wayman + Micah vertelden eerder namelijk aan de Britse Vogue dat ze “een toename verwachten van lingerie-achtige looks en stukken in boudoirstijl, van onder meer Prada, Louis Vuitton en dus Versace […] minder gestructureerd zijn en de trend van vrijheid in de mode voortzetten.” Hopelijk verschijnt Robbie vaker in dit soort gewaagdere looks.

Margot Robbie bij Babylon-première
©Getty Images
In Versace bij de première van 'Babylon' in Sydney.
Carla Bruni draagt een Versace-creatie in 1995
©Getty Images
Carla Bruni draagt een soortgelijke ijsblauwe Versace-creatie in 1995.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.