olivia-rodrigo-draagt-bandshirt-uit-de-jaren-80-maar-op-een-jaren-90-manier-264894
©Getty Images

Het is geen geheim dat de stijl van Olivia Rodrigo sterk is beïnvloed door de jaren negentig. De garderobe van de zangeres is gevuld met grungy-coole stukken zoals onderjurken, korsetten, tweedelige sets en stevige gevechtslaarzen – allemaal items uit dat specifieke decennium. Toch verwerkte Rodrigo onlangs in Londen nog een ander modetijdperk in haar outfit. Maar maak je geen zorgen, ze heeft haar bandshirt uit de jaren tachtig óók helemaal in de jaren negentig gestyled.

Olivia Rodrigo draagt bandshirt

Het bandshirt in kwestie? Die is van Pat Benatar, de Amerikaanse rockzangeres die beroemd is om hits uit de jaren tachtig, zoals Love Is a Battlefield en Hit Me With Your Best Shot. Het moge duidelijk zijn dat Rodrigo fan is van haar muziek. Ze stylet de merchandise echter met kledingstukken uit de jaren negentig, die knipogen naar haar kenmerkende stijl. De grijze minirok, bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat het jeugdig en fris aanvoelt, net als de Mary Jane-flats met vierkante neus, gecombineerd met witte sokken. Als dit een échte look uit de jaren tachtig was, dan was er misschien een leren motorjack of stevige sneaker bij aangetrokken. Maar als iemand nooit van haar eigen stijl en vibe afwijkt, is het Rodrigo wel.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Een vraag die onbeantwoord blijft, is: zal Rodrigo inspiratie halen uit de jaren tachtig voor haar aankomende album? Misschien is het T-shirt een subtiele hint. Misschien kunnen we op zijn minst wat synthesizer en elektronische drums verwachten.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.