olivia-wilde-bewijst-dat-de-wijde-broek-nog-steeds-erg-chic-is-244985
©Getty Images

Olivia Wilde is in Parijs en omarmt hier de klassieke Parijse stijl – maar met behoud van een scherpe dosis individualiteit. We spotten de actrice/regisseur in een look die laat zien dat je een wijde broek ook erg chic kan stijlen.

Olivia Wilde in Parijs

Een Amerikaan in Parijs leidt bijna onvermijdelijk tot een stijltransformatie: Emily in Paris, Carrie Bradshaw, ga zo maar door. Wanneer je in de Lichtstad bent, voelt het natuurlijk om de lokale stijl (of een onbewuste parodie daarop) uit te proberen. Het recente optreden van Olivia Wilde in Frankrijk is hiervan het bewijs. De Don’t Worry Darling-regisseur is in de Franse hoofdstad voor de herfst/winter 2023-show van Saint Laurent. Hier werd Wilde gefotografeerd in een spijkerbroek met hoge taille en wijde pijpen.

Wijde broek

De outfit maakt één ding duidelijk: grote broeken zijn nog steeds een ding. Wilde droeg haar wijde broek met een getailleerde blazer en een fris wit overhemd. Haar groter-is-beter-mentaliteit houdt niet op bij de broek: Wilde droeg namelijk een gigantische reistas van Saint Laurent, die eruitzag alsof hij de grenzen van het handbagagebeleid van een luchtvaartmaatschappij zou testen. Onder de look droeg Olivia laarzen met dikke plateauzolen. De hele look is Saint Laurent, met dank aan creatief directeur Anthony Vaccarello. Met een grote zonnebril en warrig haar om het af te maken, bewijst Wilde dat het mogelijk is om wat pit te geven aan de French girl-stijl.

Het fijne aan deze look? Hij mag dan full designer zijn, de kledingstukken zijn zo tijdloos en klassiek dat je de outfit makkelijk kopiëren met stukken uit je eigen garderobe. Voor wie nog geen grijze wijde jeans als ultiem basisstuk in de kast heeft hangen, verzamelen we hieronder onze favoriete shopopties:

Isabel Marant Lemony high waist flared jeans

isabel marant wijde broek jeans
©De Bijenkorf

Wijde jeans met grijze washing, € 390

America Today Jagger mid waist straight fit jeans

america today wijde broek jeans
©De Bijenkorf

Wijde jeans met grijze washing, € 69,99

Weekday Astro loose baggy jeans

weekday wijde broek jeans
©Weekday

Wijde jeans, € 60

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.