paris-hilton-kondigt-de-geboorte-van-haar-tweede-kind-aan-en-haar-zeer-bijzondere-naam-276372
©Getty Images

Het blijkt dat Paris Hilton deze Thanksgiving een extra reden had om dankbaar te zijn. Afgelopen week deelde de erfgename en dj via een Instagrampost dat ze haar tweede kind heeft verwelkomd met haar man Carter Reum. Het nieuws komt kort na de geboorte van hun eerste kind, Phoenix Barron, in januari van dit jaar. Hilton postte een foto van een roze onesie, een gebreid konijntje en een hartvormige minizonnebril en onthulde ook de naam van haar pasgeboren dochter: London.

Paris Hilton verwelkomt tweede kind

Het is een toepasselijke keuze, zou je kunnen zeggen, aangezien Hilton ook vernoemd is naar een iconische Europese hoofdstad. (De naam Paris werd gekozen door haar ouders Kathy en Richard Hilton, omdat het hun favoriete vakantieplek is.) Als het op babynamen aankomt, is Hilton even bewust te werk gegaan. “Phoenix heeft een paar goede verwijzingen naar de popcultuur, maar het is vooral de vogel die uitbrandt en dan uit de as herrijst om weer te vliegen”, zei ze in februari tijdens een aflevering van haar podcast This Is Paris. “Ik wil dat mijn zoon opgroeit met de wetenschap dat rampspoed en triomf in ons leven komen en gaan. En dat dit ons veel hoop moet geven voor de toekomst.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ze legde ook uit dat de middelste naam van Phoenix, Barron, een eerbetoon was aan haar overleden grootvader, de hotelmagnaat met wie ze een speciale band deelde. “Hij was altijd mijn mentor”, vervolgde ze in de podcast. “Ik keek zo tegen mijn opa op en we waren zo hecht. Ik mis hem elke dag. Dus ik wilde hem echt eren door mijn eerste zoon naar hem te vernoemen.”

De bijzondere naam van haar dochter

Misschien had de naam Londen niet zo’n verrassing moeten zijn – en niet alleen omdat het een voortzetting is de Hiltons om hun kinderen naar beroemde steden te vernoemen. In een interview met Ellen DeGeneres in 2022 deelde Hilton al haar wens om ooit een dochtertje met de naam Londen te krijgen. “Het meisje gaat London Marilyn Hilton Reum heten”, zei ze. “Marilyn naar mijn oma en Londen omdat het mijn favoriete stad is – en ik denk dat Paris en Londen samen schattig klinken.”

Het nieuws van de geboorte van hun tweede kind komt op het moment dat Paris Hilton en Carter Reum hun tweejarig jubileum naderen. Het stel trouwde tijdens een uitbundige bruiloft in Bel-Air, waarvoor Hilton een custom Oscar de la Renta-jurk droeg. “Carter en ik zijn al meer dan vijftien jaar vrienden”, vertelde Hilton destijds aan Vogue. “We bleven na verloop van tijd in elkaars leven en we kwamen weer bij elkaar tijdens een Thanksgiving-viering in 2019. Vanaf die avond voelde ik de vonk en de rest is geschiedenis.”