podcasttip-emily-ratajkowski-in-gesprek-met-donatella-versace-239065
©ANP

In haar nieuwe wekelijkse podcast High Low with EmRata spreekt topmodel en schrijfster Emily Ratajkowski met verschillende gasten over thema’s als feminisme, macht en vrouwelijkheid. Over dat laatste onderwerp sprak Ratajkowski deze week uitbundig met een speciale gast – iemand die bekendstaat om het versterken van vrouwelijkheid: Donatella Versace. Het resultaat is een interessant gesprek tussen twee vrouwen aan de top in de modewereld die een verfrissende kijk hebben op mode, feminisme en vrouwelijkheid.

Emily Ratajkowski en Donatella Versace in podcast

In haar gesprek met Emily Ratajkowski spreekt Donatella over haar imposante leven. Ze deelt vroege jeugdherinneringen over haar leven in Zuid-Italië, waar haar broer Gianni haar altijd aankleedde en ervoor zorgde dat ze haar haar blond zou verven. “Hij stopte me in leren outfits toen ik twaalf was en hij was degene die zei dat ik mijn haar platinablond moest maken”, vertelt Versace. “Sindsdien ben ik nooit meer teruggegaan naar mijn eigen haarkleur. Ik voel me blond vanbinnen.”

Ook vertelt ze over hoe erg ze Gianni mist, sinds hij in 1997 om het leven werd gebracht, en dat ze er alles aan doet om zijn erfgoed binnen Versace voort te zetten. Daarnaast deelt ze hoogtepunten uit haar carrière: van het ontstaan van de originele supermodels in de jaren tachtig op de Versace-catwalk tot de creatie van Google Images door J.Lo’s Versace-junglejurk in 2000. “Ik zie elke vrouw hoe ze is”, stelt ze. “Dat is de kracht van de verschillende samenwerkingen die ik heb met verschillende vrouwen: van Britney Spears en Jennifer Lopez tot Madonna.”

Moderne vrouwelijkheid

Vervolgens spreekt het duo over vrouwelijkheid – een thema dat ten grondslag ligt aan de stijl van het Italiaanse modehuis. Maar wat is de Versace-vrouw volgens Donatella precies? “De Versace-vrouw is zich bewust van haar vrouwelijkheid en draagt dat uit”, stelt de ontwerpster. Het gaat niet om sexy zijn of schoonheid, maar om zelfvertrouwen. “Het hebben van zelfvertrouwen in je eigen vrouwelijkheid. Je persoonlijkheid durven uiten en laten zien we je bent: dát is empowerment. Ik wil vrouwen empoweren met mijn kleding, net zoals Gianni dat deed”, aldus de ontwerpster.

En oh ja, naast Ratajkowski is ook Donatella naar eigen zeggen in haar Bitch Era. “Bitch Era staat voor mij voor het vechten waar je in gelooft zonder te veel na te denken over wat mensen van je vinden”, legt Versace uit. “Dat heb ik altijd gedaan en dat zal ik altijd blijven doen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emily Ratajkowski (@emrata)