rihanna-schrijft-super-bowl-sneakergeschiedenis-in-rode-mm6-x-salomon-242357
©ANP/Adam Bow/Icon Sportswire

Een spectaculaire comeback van Rihanna tijdens de halftime show van de Super Bowl in Arizona: ze zong twaalf van haar grootste hits – zoals Diamonds en Umbrella, zweefde tijdens haar performance in de lucht, kondigde haar zwangerschap aan én schreef geschiedenis met haar (zwangerschap)looks. De zangeres was van top tot teen gekleed in een felrode creatie van Jonathan Anderson voor Loewe, custom made jassen van Alaïa door Pieter Mullier en sieraden van Messika. Maar de (mode)ogen waren ook gericht op haar schoenen. De koningin van de hakken droeg namelijk een paar sneakers van MM6 Maison Margiela x Salomon. Ze dacht duidelijk aan comfort die avond, zeer begrijpelijk tijdens een zwangerschap.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Super Bowl sneaker van Rihanna 

De gymp is er een met een pop of colour: de mix van oranje, roze en rood paste perfect bij haar ensemble. Terwijl de rest van haar outfit speciaal voor haar op maat gemaakt is, zijn de sneakers ‘gewoon’ te koop bij onder andere de webshops Saks Fifth Avenue, Farfetch en de sites van de merken zelf. De prijs varieert per webshop.

De knalrode schoen kost tussen de 330 en 550 euro en is limited edition. Het is het eerste paar dat geboren werd uit de samenwerking tussen de twee Franse merken. Resultaat is een runway-waardige schoen, met rubberen zolen, een platform blokhak en een trekkoordsluiting. Leuk weetje: Rihanna heeft de sneaker niet gekregen, maar er zelf voor betaald. Zo onthulde Benjamin Aïdan, Salomon’s global brand director, op LinkedIn.

Rihanna’s vernieuwende kijk op zwangerschapsmode

Rihanna’s comeback zorgt ook voor de terugkeer van haar epische zwangerschapsstijl. Tijdens haar eerste zwangerschap was er zelfs sprake van het zogenoemde Rihanna-effect. De zangeres tilde zwangerschapsmode naar een hoog niveau: van crop tops tot low-rise jeans en sieraden die de buik versieren. Haar mom-to-be looks waren en zijn vernieuwend.

“Rihanna zet de zwangerschapsstijl in vuur en vlam. Niets verbergen, niet inschikken. Meer een uitbundige energie en ongegeneerde en overvloedige schoonheid”, vertelde styliste en modeconsulente Solange Franklin eerder aan de Amerikaanse Vogue.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LOEWE (@loewe)

Dezelfde knalrode sneaker als Rihanna? Die shop je hieronder.

MM6 X Salomon Mixed Media Cross Low Sneakers, € 358,38