the-batman-in-premiere-alles-over-de-oversized-red-carpet-look-van-robert-pattinson-206493

Robert Pattinson heeft sinds zijn doorbraakrol in de Twilight-filmserie z’n sporen als acteur ruimschoots verdiend. Mede dankzij een reeks optredens in films geregisseerd door de crème de la crème van de arthouse cinema: David Cronenberg en Claire Denis.

Buiten het scherm, heeft hij zijn jaren in het indie-circuit besteed aan het ontwikkelen van een persoonlijke benadering op ‘rode loper mode’. Nu hij terugkeert in The Batman – zijn eerste grote kaskraker in jaren – laat Pattinson zijn eigenzinnige edgy kant niet varen.

©Getty Images

Robert Pattinson in oversized Jil Sander pak

Pattinson woonde de Londense première van The Batman gisteravond bij, samen met zijn beeldige co-ster Zoë Kravitz. Het paar staat bekend om hun slick, maar speelse twisten op mode-items. De twee zijn een match made in de rode loper hemel, als je het ons vraagt.

Het oversized grijze pak dat Pattinson draagt is ontworpen door Luke en Lucie Meier voor Jil Sander. De look heeft de grunge-geïnspireerde flair die de acteur graag naar de klassieke rode loper brengt. Natuurlijk draagt hij het pak met een slanke zwarte coltrui, minimalistische leren laarzen en een dikke zilveren ketting armband.

Mode-risico

Regisseur Matt Reeves’ versie van de Batman-legende belooft een van de humeurigste – en meest gedenkwaardige – uit de recente geschiedenis te worden. Logisch dus dat Pattinson niet bang is de donkere kant ook op de rode loper te omarmen.

Tijdens zijn persrondes tot nu toe hield Pattinson zich grotendeels aan de formule van strakke, volledig zwarte kleding. Waaronder een jas van Bottega Veneta eerder vandaag toen hij op stap was in Londen. Pattinson is echter nooit bang om een mode-risico te nemen. Hij gebruikt zijn looks om de film te promoten, en het lijkt erop dat deze net zo spannend worden als de actie op het grote scherm.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.com.