op-64-jarige-leeftijd-is-sharon-stone-volledig-in-haar-element-in-cannes-212698
©ANP

De post-Covid zomer van de liefde die ons in 2021 werd beloofd, is nooit helemaal uitgekomen, maar het ziet ernaar uit dat het dit jaar écht gaat lukken. Festivals keren terug, iedereen gaat trouwen en hakken staan weer op onze wishlist. De stemming? We zijn er klaar voor. Klaar om uit te gaan, klaar voor vakantie, klaar voor mode, klaar voor plezier. Niemand belichaamt de vibe shift op dit moment beter dan Sharon Stone in Cannes.

Sharon Stone in Cannes

De 64-jarige festivalveteraan Sharon Stone is een vrolijke verschijning op de rode loper in Cannes. Ze draagt een moeiteloos coole pixie, gooit vredestekens omhoog voor de paparazzi en zweeft als het ware een première binnen, geflankeerd door twee mannelijke modellen met de nodige nonchalance.

Sharon Stone op het Cannes Filmfestival 2022
©Getty Images
Sharon Stone precies waar ze hoort: in de schijnwerpers.

Bij die specifieke vertoning transformeert Stone van look en zorgt ze voor een dramatisch modemoment. Nadat ze de rode loper betreedt in een versierde blauw-witte jurk met een peplum rok van Dolce & Gabbana, roept de ster de hulp in van haar lange, donkere en knappe dates om de sleep te verwijderen. Daardoor wordt een bodycon-jurk onthuld die Hollywood bombshell-waardig is.

Sharon Stone op het Cannes Filmfestival 2022
©Getty Images
Sharon wordt begeleid door haar knappe dates op de rode loper bij de première van Forever Young in Cannes.

Wat het moment nog beter maakt? Het is de première van de film Forever Young – een titel die evengoed op Stone zelf van toepassing kan zijn.

Sharon Stone op het Cannes Filmfestival 2022
©Getty Images
Haar Dolce & Gabbana-jurk blijkt twee jurken in één te zijn.

Niet alleen een winnaar op de rode loper

Een award voor beste rode loper-moment kun je helaas niet op je schoorsteen zetten. Gelukkig pakt Sharon deze week ook een échte prijs: ze krijgt de 2022 Better World Fund Lifetime Humanitarian Award als erkenning voor haar filantropische inspanningen. Als gepassioneerde voorvechter van AIDS-onderzoek kunnen we Stone deze week weer verwachten op het amfAR-gala in Hotel du Cap-Eden-Roc, een hoogtepunt op de kalender van Cannes.

Stone gebruikte haar verschijning tijdens een cocktailreceptie aan het begin van de week ook om haar steun te betuigen aan Oekraïne. Zo opent het jasje van haar kobaltblauwe pak om de gele voering binnenin te onthullen, de kleuren van de vlag van het land.

Sharon Stone op het Cannes Filmfestival 2022
©Shutterstock
Sharon laat haar outfit spreken tijdens een cocktailreceptie aan het begin van de week.

Dit alles, plus haar chique zilveren lokken, maken haar tot hét voorbeeld van de grijze haartrend op het festival van dit jaar. Daarmee is het duidelijk: voor deze zomer is Sharon Stone in Cannes onze grootste inspiratiebron.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK