skunk-anansie-zangeres-skin-ontvangt-britse-onderscheiding-in-fonkelende-punkcouturelook-241911
©Getty Images

Deze week werden verschillende mensen beëdigd tot Officer of the British Empire (OBE), een onderscheiding die wordt toegekend aan personen die een positieve invloed hebben in hun vakgebied. Ook aanwezig was de Britse rockzangeres Deborah Dyer, aka Skin. De zangeres van de band Skunk Anansie arriveerde in een typische rocksterlook, maar dan met een glamourtintje.

Skunk Anansie Skin in punkcouturelook

De OBE-onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt aan een selecte groep Britten die een positieve impact maken. Zo ontving ook Stella McCartney er een voor haar diensten rondom duurzaamheid binnen de mode. Skunk Anansie’s leadzangers Skin kreeg de eer in Windsor Castle voor haar bijdrage aan de muziekindustrie. “Niet slecht voor een mager zwart meisje uit Brixton dat verliefd werd op rock-’n-roll”, stelde Skin op Instagram na het in ontvangst nemen van de onderscheiding.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Voor de gelegenheid trok Skin een bijzondere look aan van een opkomende Britse ontwerper. De zangeres droeg een zwarte jurk met capedetail, afgewerkt met fonkelende kristaleffecten. Haar ontwerp is afkomstig van veelbelovend talent Robert Wun. Hij maakte afgelopen coutureweek zijn debuut in Parijs. Skins look is dan ook afkomstig uit zijn nieuwste lente/zomer 2023-couturecollectie en draagt de toepasselijke naam Rain Coat. De jurk is gemaakt van een zijdenmix met taffeta met meer dan 30.000 (!) Swarovski-kristallen, die fonkelende regendruppels nabootsen in een donkere, regenachtige nacht. De ontwerper stelt op zijn Instagramaccount dat de jurk in meer dan 600 uur met de hand werd gemaakt.

“Skin en Kim Howells (haarstyliste, red) hebben mijn werk vanaf het begin gesteund. Het is een eer om hier deel van uit te maken”, aldus Wun op Instagram. Bekijk hieronder de look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ROBERT WUN• (@robertwun)