sofia-richie-grainge-is-zwanger-en-het-is-een-283998

Toen Sofia Richie Grainge afgelopen april in het huwelijksbootje stapte, was dat dé bruiloft waar het wereldwijd over ging. Met haar TikTok-debuut een paar dagen voordat ze naar het altaar liep, haar laatste pasbeurt bij Chanel en (natuurlijk) het belangrijkste: haar bruiloft in Hotel du Cap-Eden-Roc. Daar spraken zij en platenbaas Elliot Grainge hun geloften uit in het bijzijn van vrienden en familie, waaronder haar vader Lionel Richie, zus Nicole Richie en haar man Joel Madden, maar ook Benji Madden, Cameron Diaz en Paris Hilton. Nu, maanden later, is het sprookje compleet: Sofia Richie Grainge is zwanger van haar eerste kind.

Sofia Richie Grainge zwanger

In de negen maanden na de bruiloft, die ongetwijfeld voor meer dan een paar privé Pinterest-borden zorgde, is Sofia druk bezig geweest. Zo was er de David Yurman-campagne, de samenwerking met Prada Beauty en meer dan een paar tijdschriftcovers. Maar misschien is de grootste samenwerking tot nu toe wel degene die ze al maanden geheimhoudt: Sofia Richie Grainge is in verwachting en ze is er dolblij mee.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Ik kwam er heel vroeg achter”, vertelt Richie Grainge exclusief aan Vogue. “Ik was ongeveer vier weken zwanger en op reis naar Milaan voor fashion week en ging naar de Prada-show. Een snelle trip van 24 uur en ik voelde me vreselijk, maar stond er niet echt bij stil. Ik dacht dat het een jetlag was.”

Toen ze terugkwam in Los Angeles was ze aanvankelijk van plan om de volgende dag met haar man en vrienden naar het concert van Ed Sheeran te gaan. “Ik wist dat het een boozy avond zou worden, ik was een paar dagen over tijd en wilde het zekere voor het onzekere nemen, dus deed ik een test”, herinnert ze zich. “Elliot was er al aan gewend dat ik willekeurig testen deed, dus hij schrok niet echt. Ik deed zo’n waardeloze thuistest en er was een heel dun streepje te zien. Ik was zo gewend om negatieve uitslagen te zien, dat ik wist wanneer iets er ook maar een beetje anders uitzag.”

Sofia richie grainge Elliot grainge in verwachting
©Yulia Gorbachenko
1/7
Native Share

‘Huilden allebei’

Ze zei meteen tegen Elliot dat hij in zijn auto moest stappen en naar de drogist moest gaan om nog drie van de beste zwangerschapstests te halen die hij kon vinden. “Hij was zo excited. We zaten de hele rit te bellen. En toen hij thuiskwam – hij is zo’n lieve jongen die altijd mijn emoties en verwachtingen wil beschermen – ging hij bij me zitten. Hij zei: ‘Als deze negatief zijn, wees dan niet teleurgesteld. Ons moment komt nog wel.’ Toen we alle drie de tests tegelijk omdraaiden, waren ze allemaal positief. Hij was zo excited en we huilden allebei. Een gek en overweldigend gevoel en zo moeilijk het niet van de daken te schreeuwen. Maar omdat ik wist dat ik zo vroeg was, was ik heel voorzichtig, zelfs tegen mijn vrienden.”

Sofia en Elliot deelden het nieuws met hun ouders (en toekomstige grootouders) toen ze ongeveer acht weken was. “We gingen naar Elliots ouders, die ongeveer vijf minuten bij ons vandaan wonen. Ik vertelde dat ik een cadeau voor hen had gekocht bij Milan Fashion Week. Ze hadden zoiets van: ‘Oeh Hermès, het was een Hermès-doos namelijk. Maar toen maakten ze ‘m open en zaten de drie zwangerschapstesten erin. Zo hebben we het al onze ouders verteld. Hun reactie zien veranderen van ‘ik krijg een duur cadeau’ in ‘ik krijg een kleinkind’ was zo lief.”

Vrouwelijk lichaam

Over het nieuws stilhouden, was ze vastbesloten. “Zwanger zijn is echt eng en je wil je space beschermen”, legt ze uit. “Ik realiseerde me niet dat er zoveel mijlpalen en testen zijn. Voor mij was het echt belangrijk onze mentale gezondheid en ons als koppel te beschermen.”

Sofia richie
©Yulia Gorbachenko
2/7
Native Share

Richie Grainge realiseerde zich ook hoe weinig ze wist over het vrouwelijk lichaam vóór haar zwangerschap. “Ik heb de afgelopen zes maanden meer geleerd dan in mijn hele leven”, geeft ze toe. “En ook gewoon waar het vrouwenlichaam toe in staat is. Elke week brengt nieuwe dingen met zich mee, of het nu hormonale verschuivingen zijn of groei – er is gewoon zoveel dat ons lichaam doormaakt en het is zo interessant om dat allemaal mee te maken.”

Geslacht van de baby

Volgens Richie Grainge is haar dochter – ja, Sofia Richie Grainge krijgt een meisje – een Tweelingenbaby. “Ze groeit vrij snel, dus de uitgerekende datum is nog niet bekend”, zegt ze. “Ik ben dol op YouTubes en TikToks van gender reveals. Zelfs voordat ik nadacht over zwanger worden. Dus we hebben onze verloskundige mijn assistente Becca een berichtje laten sturen [met het geslacht van de baby] en hebben twee party poppers gekocht: een blauwe en een roze. Ze gaf degene met de juiste kleur aan ons en Elliot en ik knalden ‘m samen.

We dachten allebei dat het een jongen was. Mijn droom was echter om een dochter te krijgen en Elliot wil ook heel graag een meisje. Ik denk dat het typisch is voor jongens om jongens te willen, maar hij heeft veel zussen. Het was heel lief. Hij is heel gevoelig.”

Sofia richie grainge in verwachting
©Yulia Gorbachenko
3/7
Native Share

‘Ik koop geen compleet nieuwe garderobe voor mijn zwangerschap’

Omdat Richie Grainge haar zwangerschap tot nu toe geheim heeft gehouden, kon ze zich niet kleden zoals ze wilde. In plaats daarvan koos ze voor trenchcoats en dergelijke om haar groeiende buik te verbergen. “Nu we het bekend hebben gemaakt, heb ik zoveel ideeën. Al ben ik niet echt bezig met zwangerschapskleding, ik pas mijn maat aan. Ik koop ook geen compleet nieuwe garderobe voor mijn zwangerschap. Ik heb een paar broeken in grotere maten gekocht, maar draag dezelfde jassen, truien en trenchcoats.”

Wat de stijl van haar toekomstige dochter betreft, heeft ze zich, zoals veel aanstaande moeders, tot Pinterest gewend voor inspiratie. “Vanaf het moment dat ik ontdekte dat ik zwanger was, ben ik online helemaal losgegaan. Ik heb zoveel ideeën – vooral schattig en meisjesachtig.” Ze heeft in de loop der jaren ook veel geliefde stukken bewaard met de gedachte: dit zal mijn dochter ooit krijgen.

Babykamer

Naast het plannen van de garderobe van haar nieuwe baby, heeft Richie Grainge ook de babykamer bijna klaar. “Mijn huis wordt momenteel gerenoveerd, dus ik woon er nu niet”, legt de aanstaande mama uit. “We ontdekten dat we zwanger waren vier dagen nadat we uit ons [vorige] huis waren verhuisd. We zouden minstens twaalf maanden hebben om de renovatie uit te voeren, dus ik zei: ‘Luister, we hebben nu een deadline. En daardoor kon ik de kamer volledig aanpassen. Ik vond het heerlijk om te spelen met pastelroze. Echt een meisjesfantasie die tot leven komt in een kinderkamer.”

Sofia richie zwangerschapsshoot
©Yulia Gorbachenko
4/7
Native Share

En als Richie Grainge droomt over wat de toekomst voor haar en haar dochter in petto heeft, kijkt ze ernaar uit om een rolmodel te zijn. “Ik wil een slim, aardig persoon opvoeden”, zegt ze. “Ik hecht veel waarde aan manieren en beleefdheid en ben aardig tegen iedereen, omdat ik dat al op jonge leeftijd heb meegekregen. Iemands best friend zijn en hem of haar helpen een bepaald levenspad te volgen. Ik vind het geweldig iemands hand daarbij vast te houden, maar vooral om mijn leven lang zo’n best friend te hebben.”

Privacy

“Ik wil beschermend zijn, maar niet te beschermend, en die balans vinden”, vervolgt ze. “Ik wil betrokken zijn, maar niet te betrokken. Die balans en groove moet ik vinden. Mijn kind is mijn kind, ik ga haar niet delen op Instagram. Ik wil dat ze, als ze daar aan toe is, zelf die keuze maakt. Als ze privé wil zijn, moet ze dat zelf bepalen. Net als wanneer ze een publiek persoon wil zijn”

zwanger sofia richie zwart wit foto
©Yulia Gorbachenko
5/7
Native Share

Dat gezegd hebbende, is het voor Richie Grainge zelf niet makkelijk geweest om zich in te houden tijdens deze grote verandering in haar leven. De influencer heeft 10,9 miljoen volgers op Instagram en 3,5 miljoen volgers op TikTok. “Mijn hele platform is gebaseerd op een soort ‘best friend energy’. Gewoon eerlijk zijn tegen de mensen die me volgen. Ik postte niet zoveel meer. Ik vind het moeilijk om die band met mijn volgers te hebben als ik niet echt eerlijk kan zijn.”

Openstellen op social media

“Het niet posten was niet omdat ik een grote aankondiging wilde doen”, vervolgt ze. “Toen ik eenmaal de 21 weken voorbij was, voelde ik dat ik in de veilige zone was. Nu voel ik me veilig en op mijn gemak en kan ik eerlijk zijn tegen de mensen die mijn video’s kijken. Dat was het meer dan: ‘Ik wil dit groots aankondigen’. Ik ben excited en kijk ernaar uit me open te stellen en mijn volgers te laten weten wat ik de afgelopen zes maanden heb meegemaakt. Ik kan niet wachten om die deur weer te openen.”

Sofia richie
©Yulia Gorbachenko
6/7
Native Share

Babyshower

Met dat in het achterhoofd zijn een babyshower en een babymoon in de maak. En daar kijken we naar uit. “Daar ga ik de komende maanden mee aan de slag, zal waarschijnlijk in april zijn. Ik ben zeker van plan om een babyshower en een babymoon te organiseren.” Die laatste zal echter niet ergens ver weg zijn, want in een vliegtuig stappen en urenlang naar een afgelegen locatie vliegen is niet iets wat het stel relaxed vindt. In plaats daarvan houden ze het dicht bij huis en brengen ze hun vrije tijd in Californië door.

Nu ze het laatste deel van haar zwangerschap ingaat, denkt ze veel na over het advies dat aanstaande moeders krijgen en wat dat allemaal betekent. “Ik had het een week heel moeilijk. Een huilweek. Ik huilde om de verf op de muur, ik huilde om alles waar je maar om kon huilen. Maar je moet gewoon weten dat alles wat je meemaakt volkomen normaal is, net als alle ups en downs. Dat andere mensen ook door deze emotionele rollercoaster zijn gegaan, was een troost.”

Sofia richie grainge
©Yulia Gorbachenko
7/7
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.