taylor-swift-bewijst-een-aardig-woordje-nederlands-te-spreken-tijdens-haar-eras-tour-concert-in-amsterdam-305045
©ANP

Jaarlijks maakt Taylor Swift een waar spektakel van haar iconische 4th of July-feestjes. Zo verzamelt de zangeres al haar beroemde vriendinnen om de onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten te vieren. Echter ging haar favoriete feestdag er dit jaar net wat anders aan toe. In plaats van een karaoke-party met vriendinnen Gigi Hadid, Selena Gomez en Cara Delevigne staat Swift deze week met haar Era’s Tour in een uitverkochte Johan Cruijff-Arena in Amsterdam. Hier debuteerde ze donderdag niet eerder vertoonde oranje looks en bewees ook nog eens een aardig woordje Nederlands te spreken.

Taylor Swifts Era’s Tour in Amsterdam

Deze week was dan eindelijk de beurt aan Amsterdam. Op 4, 5 en 6 juli staat Taylor Swift met haar recordbrekende Era’s Tour in de Arena. Maar liefst 55.000 fans van de zangeres verzamelden zich, gekleed in hun eigen feestelijke Era’s outfits en vriendschapsarmbandjes in onze hoofdstad. De popster trapte haar driedaagse concertreeks in Amsterdam af in haar kenmerkende glitterende Atelier Versace-bodysuit en een aardig woordje Nederlands. “Welkom bij de Era’s Tour, leuk om jullie allemaal te zien”, zei Swift glunderend tegen haar fans.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Oranje looks sierden het podium

De zangeres staat bekend om op een slimme manier easter eggs te verwerken in bijna alles wat ze doet. En Taylor zou Taylor niet zijn als ze ook tijdens de Era’s Tour in Amsterdam haar fans zou verrassen. Hoe ze dat deed? Door middel van haar tourgarderobe. Tijdens de 1989 era debuteerde Swift een niet eerder vertoond ensemble met een Nederlandse touch. Haar hitnummers Style, Blank Space en Shake it Off zong ze namelijk in een feloranje rok gecombineerd met een blauwe top.

En dit was niet het enige moment dat de zangeres in oranje sferen was. Ook toverde ze een nieuwe feloranje jurk uit haar garderobe tijdens het akoestische segment van de show. Swift nam in haar vrolijke jurk plaats achter de piano om twee mash-up verrassingsnummers te zingen. De Nederlandse fans lieten van zich horen toen ze The Archer van het album Lover inzette, en deze remixte met het nummer Question…? van haar album Midnights. 

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Taylor Swift in Amsterdam
©Getty Images

Een aardig woordje Nederlands

Bij iedere stop van haar succesvolle Era’s Tour zorgt niet alleen Swift, maar ook haar dansers zich verstaanbaar te maken in de lokale taal. Tijdens de show in Amsterdam maakte de zangeres en haar entourage hiervoor geen uitzondering. Na een warm Nederlands welkom van de zangere zorgde één van haar dansers voor een hilarisch moment. Danser Kameron Saunders klonk tijdens het break-up nummer We Are Never Ever Getting Back Together door de microfoon met een hele duidelijke boodschap voor zijn ex: “Mij niet bellen”.

Taylor Swift in Amsterdam
©Getty Images