taylor-swifts-trainer-onthult-de-work-outroutine-van-de-zangeres-tijdens-haar-intensieve-eras-tour-295166
©Getty Images

Hebben we echt allemaal evenveel uren in onze dag als Taylor Swift? Ik kan het me bijna niet voorstellen. Zij schrijft complete verrassingsalbums terwijl ze bezig is met de best verkochte tournee in de geschiedenis, en ik heb moeite om de was te doen, kan geen tijd vinden om te lunchen en haal zelden de tienduizend stappen.

Vogue spreekt de trainer van de zangeres, Kirk Myers, over Taylor Swifts op maat gemaakte work-outroutine tijdens haar Era’s Tour. “Haar werkethiek is gewoon ongelooflijk”, vertelt Myers tijdens een Zoom-gesprek. Hij kan het weten: de eigenaar van de Dogpound Gym in New York en Los Angeles traint de ster nu al bijna tien jaar. “Ik ben er klaar voor om bekend te staan als ‘de trainer van Taylor Swift’. Ik denk niet dat er een coolere titel bestaat.”

Kirk Myers en zijn liefde voor sport

Myers heeft Swift door veel van haar era’s zien gaan (hij kwam aan boord tijdens het album 1989), maar hij heeft er zelf ook heel wat meegemaakt. Als zelfbeschreven husky child (lees: een groot en sterk kind met aanleg voor sport) kwam hij al snel in aanraking met fitness en training, hoewel hij moeite had zijn ambities na te streven door een paar tegenslagen in verband met een hartaandoening.

Toen hij naar New York City verhuisde om dichter bij familie in de buurt te zijn, besloot hij om te gaan trainen in een sportschool in Soho. Hier kreeg hij al snel twee klanten: zijn toekomstige zakenpartner en CEO Jenny Liu, en zijn eerste beroemdheid, Hugh Jackman. “Ik had een vriend die echt een verbazingwekkende transformatie had doorgemaakt in dertig dagen tijd, en vroeg: ‘Wat is er in godsnaam met je gebeurd? Wie traint jou?’ Het enige wat hij zei was: ‘Kirk'”, zegt Liu. “Ik had zoiets van: ‘Nou, schrijf me maar in bij Kirk, want ik heb een bruiloft waar ik me klaar voor moet maken.'”

Zijn eigen sportschool

Vanuit daar groeide Myers’ klantenkring en werd zijn sportschool Dogpound geboren. Mond-tot-mondreclame was het grootste visitekaartje van Myers. Ik kan zijn energie voelen via Zoom. “Ik doe vooral één-op-één-training, waarbij ik echt kijk naar je doelen en wat je specifiek probeert te bereiken.” Het doel kan een bruiloft zijn, een aankomende rol in een film of het behalen van een persoonlijk fitnessrecord.

“Ik wil dat je binnenkort langskomt en de Taylor-routine uitprobeert”, zegt hij tegen het einde van ons interview. “Het is echt een moeilijke training; sommige mensen zouden waarschijnlijk moeten overgeven of op de grond gaan liggen als ze net zo trainden als zij”, eindigt hij lachend. Ik zeg hem dat ik eigenlijk niet meer heb getraind sinds vóór de pandemie. “Oh, dan ga je zeker overgeven.”

De work-outroutine van Taylor Swift

It’s tailored“, zegt Myers, met de nadruk op de woordspeling. “We hebben haar training voor de Eras Tour benaderd met de mindset van een professionele atleet. We trainen ‘off-season’ als ze niet aan het touren is, en ‘in-season’ als ze wel aan het touren is.” De off-season-training is op zijn zachtst gezegd intensief: “Als ze niet op tournee is, zijn we wel zes dagen per week in de sportschool te vinden, soms wel twee uur per dag.” De focus ligt op kracht, conditie en het trainen van haar core.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Taylor traint tijdens de gehele tour. We trainen gemiddeld twee keer per week. De in-season-trainingen draaien meer om onderhoud, dus meer om stabiliteit, mobiliteit en biomechanica.” Myers werkte samen met dr. Amin Javid, een chiropractisch arts uit Los Angeles, om hersteltechnieken te implementeren. “Als je de show hebt gezien, weet je hoe intens en fysiek het is. Stel je voor dat je dat drie, vier dagen achter elkaar doet en dan eindelijk een paar vrije dagen hebt en nog steeds naar de sportschool gaat. Dat is Taylor.”

Hoe word je net zo fit als Taylor Swift?

In de gym doet Taylor Swift intensieve kracht- en conditie-oefeningen, en op eigen houtje, buiten de gym om, doet ze nog aan cardio, stelt Meyers. Daarnaast heeft hij nog een tip: “Het is belangrijk om je te concentreren op je ademhaling als je aan je core strength werkt. Blijven ademen tijdens trainingen helpt je core te versterken.”

“Taylor is de veerkrachtigste persoon die ik ooit heb ontmoet”, verduidelijkt Meyers over het doorzettingsvermogen dat nodig is voor de work-outroutine van Taylor Swift. “Het is superinspirerend om te zien hoe ze consequent obstakels overwint en uiteindelijk beter en sterker wordt. Dit is ook duidelijk terug te zien in haar trainingen en work-outs: ik geef haar een moeilijke oefening of een uitdagende work-out en ze is niet alleen in staat om die te voltooien, ze houdt ook vol en gaat door naar de volgende oefening. Dit maakt haar uiteindelijk sterker, beter en sneller.”

De ontmoeting van Kirk Meyers en Taylor Swift

Hoe hebben de twee elkaar eigenlijk ontmoet? “Het is niet echt een spannend verhaal”, zegt Myers. “We hebben elkaar ontmoet via vrienden – al kan ik niet zeggen welke vriend.” En ja, Kirk was al fan. Enkele van zijn favoriete nummers zijn Shake It Off, 22 en The Man. “Ik heb haar muziek nooit opzettelijk gedraaid terwijl we aan het trainen waren, maar ik vind het geweldig, dus ja, soms staat het in de afspeellijst.”

Andere beroemde klanten van Kirk Myers

Hugh Jackman was misschien Myers’ eerste celebrityklant, maar zeker niet de laatste. Dogpound-klant Fabien Baron heeft het logo van de sportschool ontworpen, en modellen Adriana Lima, Jasmine Tookes, Kaia Gerber en Karlie Kloss hebben allemaal bij hem getraind, net als Tom Holland, Jacob Elordi, Patrick Schwarzenegger en Eva Longoria.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.