Alles wat we weten over de 'Gossip Girl'-reboot

De iconische serie krijgt het vervolg waar we al zo lang op hopen.

gossip girl cast
Jose Perez/Bauer-GriffinGetty Images

Ongeveer acht jaar geleden eindigde de iconische serie Gossip Girl, waarmee voor menig tiener een einde kwam aan een tijdperk. Nu blijkt dat er een reboot komt van de ultieme millennial-serie waarbij we wederom kunnen genieten van het uitbundige en turbulente leven van de jonge Upper East-siders in New York. Deze compleet nieuwe serie op HBO Max zal zich afspelen in dezelfde wereld als het origineel. Dit is alles wat je wil weten over de Gossip Girl-reboot.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Releasedatum

Zoals vele industrieën, werd ook de filmwereld getroffen door de huidige coronacrisis. De geplande opnames voor Gossip Girl werden daarom een tijdje geleden stopgezet, waardoor meer informatie over de reboot lang uitbleef. Nu is er echter licht aan het einde van de tunnel, want het filmen is eindelijk gestart op 2 november, zo laat Deadline weten. De afleveringen zullen nu naar verwachting volgend jaar verschijnen.

De nieuwe serie zal hoe dan ook weer veel memorabele modemomenten herbergen, want de originele kostuumdesigner Eric Daman is wederom gestrikt voor de reboot, laat hij aan Teen Vogue weten. 'Ik kan niet wachten om de nieuwe én oude Gossip Girl-fans te inspireren met de beste mode van dit tijdperk!'

Gossip Girl-reboot

Eind 2018 werden er al gesprekken gevoerd over een mogelijke reboot van de serie. De invulling was echter lang onduidelijk: zo bleek eerder dat Leighton Meester (Blair Waldorf) een vervolg niet zag zitten, en de originele schrijvers van de serie – Josh Swarts en Stephanie Savage – waren ook niet zeker van hun deelname. In een interview met Variety liet acteur Penn Badgley (Dan Humphrey) desalniettemin weten dat hij een vervolg op de serie niet uit zou sluiten: 'Zeg nooit nooit. Er zijn bepaalde factoren en omstandigheden waardoor ik het zeker zou doen al denk ik niet dat die omstandigheden er ooit zullen zijn. Maar wie weet'.

Blake Lively, Chace Crawford, Ed Westwick, Leighton Meester and Penn Badgley on Location for 'Gossip Girl' - November 27, 2007
James DevaneyGetty Images

Bevestiging reboot

Toen bleek in juni 2019 tóch de kogel door de kerk: een geupdate en nieuwe versie zou definitief in de maak zijn bij HBO Max, meldde Variety. Het verhaal wordt acht jaar later opnieuw opgepakt en focust op een nieuwe generatie aan Upper East Side-tieners. De grote aanwezigheid van social media zal naar verluidt een grote rol spelen. 'De prestige-serie gaat in op hoeveel social media - en het landschap van New York zelf - in de tussenliggende jaren is veranderd', zo stellen de makers tegenover The Hollywood Reporter. Het eerste seizoen zal uit tien afleveringen bestaan.

Het artikel gaat verder onder de video.

Zien: lieve momenten tussen Blake Lively en Ryan Reynolds

Diversiteit

De nieuwe serie zal zich dus niet concentreren op de avonturen van Serena van der Woodsen en Blair Waldorf en presenteert zelfs een compleet nieuwe cast. Er werd tijdig bekend gemaakt dat de hoofdrolspelers een diverser beeld zouden moeten representeren, waarin niet alleen mensen van kleur, maar ook de LGBTQ+ community prominenter naar voren wordt gebracht. 'Er was niet bepaald veel representatie in de originele show,' liet scenarioschrijver Joshua Safran weten. 'Ik was de enige homoseksuele schrijver in die tijd. Zelfs toen ik naar een privéschool in New York ging in de jaren negentig, was de school zeker geen weerspiegeling van wat je ziet in Gossip Girl. Dus deze keer zijn hoofdpersonages ook niet-wit.'

gossip girl
COURTESY EVERETT COLLECTION

Nieuwe cast Gossip Girl-reboot

The Hollywood Reporter onthulde begin maart 2020 al de eerste vijf namen die een grote rol gaan spelen in de spin-off van de populaire serie. Het gaat om de acteurs en actrices Whitney Peak (Molly's Game), Eli Brown (The F**ck-It List), Emily Alyn Lind (Doctor Sleep), Johnathan Fernandez (Lethal Weapon) en Jason Gotay (Peter Pan Live!). Eerder werd al bekend dat Kristen Bell terugkeert als de voice-over en dus dé stem van Gossip Girl. Inmiddels heeft Variety nóg meer namen bekend gemaakt, waardoor de cast compleet lijkt. Het betreft Tavi Gevinson (vooral bekend van haar blog Style Rookie, maar speelt nu regelmatig in films), Thomas Doherty (High Fidelity), Adam Chanler-Berat (meerdere Broadway-producties) en Zion Moreno (Claws).

Inmiddels weten we welke rollen alle castleden zullen gaan spelen én weten we al wel dat Emily Alyn Lind een soort Serena van der Woodsen 2.0 à la Blake Lively zal spelen. De jonge actrice kruipt in de huid van personage Audrey (geïnspireerd op Blair Waldorfs grote obsessie met Audrey Hepburn?), die 'in een lange relatie zit en zich afvraagt wat de wereld om haar heen nog meer te bieden heeft'.

De Teaser

Op het officiële Gossip Girl Instagram-account verschenen de eerste foto’s en video’s van het nieuwe seizoen met de caption: 'Wees niet bang, mijn liefjes. Je enige echte bron is weer terug van weggeweest. Ik kan jullie toch niet zomaar in de steek laten. xoxo, Gossip Girl'. De beelden lijken een beetje op amateur paparazzi foto’s en clips, precies het soort materiaal wat de mysterieuze roddelkoning(in) als tip zou kunnen ontvangen. Een teaser volledig à la Gossip Girl-stijl dus.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wanneer in 2021 de reboot precies te zien zal zijn, is vooralsnog onbekend. Bekijk in de tussentijd alvast de beste stijlmomenten en celebrity cameo's uit het origineel en hilarische Gossip Girl-memes.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws