deze-10-series-wil-je-gegarandeerd-op-je-kijklijst-zetten-in-2023-237329
©Lacey Terrell/Prime Video

2023 wordt een topjaar voor televisie en streamingdiensten. Van grote namen die terugkeren tot de gloednieuwe dramaseries en literaire verfilmingen die de gesprekken bij de koffieautomaat zullen domineren: dit zijn de tien nieuwe series van 2023 die het waard zijn om je plannen voor te cancelen.

Series om naar uit te kijken in 2023

You: seizoen 4 (9 februari)

De moorddadige stalker Joe Goldberg (Penn Badgley) vertrekt naar Londen voor Netflix’ nieuwste seizoen van deze bizarre psychologische thrillerserie. Lukas Gage, Charlotte Ritchie, Tilly Keeper, Aidan Cheng en Stephen Hagan spelen zijn potentiële nieuwe slachtoffers.

Daisy Jones & The Six (3 maart)

De bestseller van Taylor Jenkins Reid over de opkomst van een Fleetwood Mac-achtige band naar de top van de LA-muziekscene in de jaren 70 wordt verfilmd. De cast van de nieuwe Amazon Prime-serie bestaat uit onder anderen Sam Claflin, Camila Morrone, Suki Waterhouse en Riley Keough als de etherische frontvrouw.

Succession: seizoen 4 (verwacht in voorjaar 2023)

Shiv (Sarah Snook) die Tom (Matthew Macfadyen) eindelijk confronteert, Logan (Brian Cox) die verkoopt aan Lukas Mattson (Alexander Skarsgård), Greg (Nicholas Braun) die om de aandacht vraagt. Er is zoveel om naar uit te kijken in het volgende deel van Jesse Armstrongs HBO-epos.

And Just Like That: seizoen 2 (verwacht in zomer 2023)

Darren Stars verslavende HBO-reboot, die Sex and the City’s Carrie (Sarah Jessica Parker), Miranda (Cynthia Nixon) en Charlotte (Kristin Davis) in hun vijftiger jaren herenigde, komt terug voor een tweede seizoen. Daarin zien we hoe hun avonturen zich voortzetten, met meer twijfelachtige love interests op sleeptouw.

Yellowjackets: seizoen 2 (verwacht in 2023)

Heeft het voetbalteam in Ashley Lyle en Bart Nickersons HBO-thriller echt zijn toevlucht genomen tot kannibalisme? En wie is de griezelige geweikoningin? Juliette Lewis, Melanie Lynskey, Tawny Cypress en Christina Ricci komen terug om (hopelijk) onze brandende vragen te beantwoorden.

The Idol (verwacht in 2023)

Met zijn hallucinerende beelden, snappy montage en overvloedig drugsgebruik zou dit HBO-liefdesverhaal tussen een sekteleider (The Weeknd) en een popster (Lily-Rose Depp), mede gecreëerd door Sam Levinson, wel eens de nieuwe Euphoria kunnen zijn. Ook met Jennie van Blackpink.

Bridgerton: seizoen 3 (verwacht in 2023)

Onder het nauwgezette oog van Jess Brownell zal het derde seizoen van het heerlijk zoetsappige Netflix-kostuumdrama zich richten op de langzaam brandende romance van Penelope (Nicola Coughlan) en Colin (Luke Newton). Ook de wittebroodsweken van Kate (Simone Ashley) en Anthony (Jonathan Bailey) komen uitvoerig aan bod.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story (verwacht in 2023)

Shonda Rhimes heeft deze achtdelige spin-off geschreven die de tienerjaren volgt van de Bridgerton-vorstin, belichaamd door India Amarteifio. Ze valt voor de jonge koning George (Corey Mylchreest) en samen veranderen ze de 18e-eeuwse maatschappij.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story
©Netflix

Masters of the Air (verwacht in 2023)

De indrukwekkende cast van deze nieuwe Apple TV+-serie over Amerikaanse luchtmachtpiloten tijdens de Tweede Wereldoorlog bestaat uit Austin Butler, Callum Turner, Ncuti Gatwa en Barry Keoghan. De afleveringen worden geregisseerd door onder anderen Cary Joji Fukunaga en Dee Rees.

The Power (verwacht in 2023)

Naomi Alderman verfilmt haar eigen boeiende roman tot een serie over genderdynamiek voor Amazon Prime. Daarin zijn we getuigen van een wereld waar vrouwen plotseling de macht krijgen om met hun vingertoppen iemand pijn te doen of zelfs te doden. Met Toni Collette en Daniela Vega in de hoofdrollen.