deze-k-popster-zal-te-zien-zijn-in-seizoen-3-van-the-white-lotus-248252
©HBO

Na een seizoen op Hawaï en een seizoen op Sicilië (met opvallende stijlmomenten) keert de hitserie The White Lotus terug. Eerder werd al de nieuwe locatie van het derde seizoen bevestigd, maar nu is ook het grootste gedeelte van de cast bekendgemaakt. Er keert onder meer een bekend gezicht uit het eerste seizoen terug, daarnaast maken andere acteurs van bekende films en series – zoals Sex Education – hun intrede. En daar blijft het niet bij: want ook een K-popster van Blackpink voegt zich bij de cast.

Als je het eerste en tweede seizoen van The White Lotus nog niet hebt gezien, raden we je aan dat eerst te doen voordat je verder leest om spoilers te vermijden.

De cast

Aimee Lou Wood is een van de acteurs die in het derde deel van de populaire serie te zien zal zijn. De Britse actrice is vooral bekend van haar rol als Aimee Gibbs in de Netflix-hit Sex Education. Nog een bekend gezicht dat je kunt verwachten? Niemand minder dan Lisa van Blackpink. De K-popster maakt haar acteerdebuut in een nog niet onthulde rol.

Daarnaast maakten Variety en Deadline eerder al bekend dat niemand minder dan Natasha Rothwell een comeback maakt. Rothwell speelt in seizoen één de übervriendelijke spamanager Belinda Lindsey, aan wie Tanya grootse investeringen belooft voor een eigen spa (die ze uiteindelijk nooit waarmaakt).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Lou Wood (@aimeelouwood)

Ook de rest van de cast is inmiddels bekendgemaakt. In het derde seizoen voegt onder anderen actrice Parker Posey zich bij de cast. Zij is bekend van haar rol als Dorleen in de sitcom Will & Grace. Naast Posey zal ook Jason Isaacs, bekend als Lucius Malfoy in Harry Potter, een rol spelen, en Michelle Monaghan, bekend van Mission Impossible en Made of Honour. Ook Carrie Coon (van The Gilded Age), Leslie Bibb, Tayme Thapthimthong en Dom Hetrakul een verschijning in het derde seizoen. Justified-ster Walton Goggins en Gen V’s Patrick Schwarzenegger voegen zich ook bij de cast. Sam Nivola (Maestro) en Sarah Catherine Hook (The Conjuring: The Devil Made Me Do It) zijn eveneens te zien.

Wat voor rollen de acteurs precies zullen spelen, is nog niet duidelijk. Maar volgens eerdere berichten zullen de personages in het komende seizoen bestaan uit een patriarch, een directeur, een actrice, een paar moeders, een buitenbeentje en een yogi. Meer details over de cast worden naar verwachting in de komende maanden onthuld. In een interview met Entertainment Weekly eind vorig jaar liet regisseur Mike White weten dat het nieuwe seizoen “een enorm uitgebreide White Lotus” wordt. Het belooft langer, groter en nog gekker te worden.

The White Lotus seizoen 3

Het grote succes van seizoen één, dat op een kleinschalige manier werd geproduceerd te midden van de pandemie, leidde tot de mogelijkheid voor een tweede seizoen. Na het Hawaïaanse Maui, tussen de palmbomen en ananassuites, speelde seizoen twee zich af in dramatische Siciliaanse settings. “Als we terugdenken aan de oorsprong van The White Lotus als een besloten productie tijdens de pandemie, is het onmogelijk om geen lof te hebben voor de manier waarop Mike White een van de populairste series heeft gecreëerd”, stelt HBO Programming Executive Francesca Orsi in een verklaring.

HBO laat daarom weten zeer enthousiast te zijn over de komst van een derde seizoen (join the club). “In seizoen twee blijft Mike nieuwe hoogten bereiken, wat het ultieme bewijs is van zijn rauwe, ongeëvenaarde visie. Zijn moed om de onbekende wateren van de menselijke psyche te verkennen, in combinatie met zijn kenmerkende humor en levendige regiestijl, laat ons allemaal dromen van meer vakantiedagen in het resort dat we zijn gaan aanbidden. We zijn dan ook erg blij met de kans om samen te werken aan een derde seizoen.”

Waar speelt The White Lotus seizoen 3 zich af?

Eerder hintte de regisseur al op een plek in Azië als mogelijke locatie. “Voor het derde seizoen denk ik dat het leuk zou zijn om naar een heel ander continent te gaan. We hebben Europa gehad, dus misschien is Azië nu aan de beurt. Dat zou leuk zijn”, zo stelde de regisseur tegenover Deadline.

Variety bevestigde eerder dat de serie zich dit keer afspeelt in Thailand. Aangezien de eerste twee seizoenen van The White Lotus zijn opgenomen in Four Season-resorts, zou dit voor seizoen drie mogelijk weer het geval zijn. Deze resorts bevinden zich in Thailand in Bangkok, Chiang Mai, Koh Samui en de Gouden Driehoek. HBO heeft nu bekendgemaakt dat de productie in februari begint in en rond Koh Samui, Phuket en Bangkok.

De verhaallijn

Als we kijken naar de eerste twee seizoenen durven we met enige zekerheid te zeggen dat het derde seizoen wederom een heel nieuwe groep gasten zal volgen, waarbij hoogstwaarschijnlijk weer iemand overlijdt in de eerste aflevering. Ook zijn we er vrij zeker van dat de focus zal liggen op klassieke The White Lotus-thema’s als relaties, seks, macht en de dood.

Regisseur Mike White bevestigt dit, en stelt dat in het derde seizoen spiritualiteit een grote rol zal spelen. “In het eerste seizoen speelde geld een grote rol, en in het tweede seizoen seks. En ik denk dat het derde seizoen misschien een satirische blik kan werpen op de dood, Oosterse religie en spiritualiteit”, aldus de regisseur tijdens de Unpacking bonus feature bij de laatste aflevering.

Releasedatum

Hoewel ook dit nog niet is bevestigd, verwachten we dat The White Lotus seizoen drie dit jaar zal verschijnen. De vorige twee delen van de hitserie waren te zien in respectievelijk juli 2021 en oktober 2022. Grote kans dus dat we na de zomer opnieuw aan de buis gekluisterd zitten met een gloednieuw The White Lotus-drama.

Je bekijkt seizoen één en twee van The White Lotus op HBO Max. Al klaar met kijken? Dit zijn zeven soortgelijke series als The White Lotus.