dit-bekende-gezicht-uit-the-white-lotus-seizoen-1-keert-terug-in-het-derde-seizoen-248252
©HBO

Na een seizoen op Hawaï en een seizoen in Sicilië (met opvallende stijlmomenten) keert de hitserie The White Lotus terug. Waar eerder de nieuwe locatie van het derde seizoen bekend werd gemaakt, bevestigt HBO nu nieuws waar fans van de serie ongetwijfeld blij mee zullen zijn: een bekend gezicht uit het eerste seizoen keert terug in seizoen drie – en wel een van de geliefdste personages uit de serie tot nu toe.

Als je het tweede seizoen van The White Lotus nog niet hebt gezien, raden we je aan dat eerst te doen voordat je verder leest om spoilers te vermijden.

De cast

In principe verandert de gehele cast van The White Lotus in elk nieuw seizoen. Hoewel de cast van het derde deel nog niet officieel bekend is gemaakt, wordt nu duidelijk dat we een bekend gezicht uit seizoen één zullen terugzien. Niemand minder dan Natasha Rothwell maakt een comeback, zo melden Variety en Deadline. Rothwell speelde in seizoen één de übervriendelijke spamanager Belinda Lindsey, aan wie Tanya grootse investeringen beloofde voor een eigen spa (die ze uiteindelijk nooit waarmaakte). We kunnen niet wachten om te zien hoe Belinda in het derde seizoen terugkeert.

Ook wordt er gespeculeerd over een mogelijke terugkeer van Portia en Albie. Zij wisselen in de laatste aflevering van seizoen twee tenslotte nummers uit. Wie weet gaan ze samen op eerste koppelvakantie? Bovendien hintte Mike White tegenover Deadline op een terugkeer van Portia: “Ik denk dat Portia bang genoeg is om het hele incident met rust te laten. Tegelijkertijd zijn er een hoop mannen gestorven op de boot, en het voelt alsof er iemand moet zijn die deze informatie geeft aan Greg (Tanya’s ex-man, red.). Maar je zult moeten wachten om erachter te komen wat er precies gebeurt.”

The White Lotus seizoen 3

Het grote succes van seizoen één, dat op een kleinschalige manier werd geproduceerd te midden van de pandemie, leidde tot de mogelijkheid voor een tweede seizoen. Na het Hawaïaanse Maui tussen de palmbomen en ananassuites, speelde seizoen twee zich af in dramatische Siciliaanse settings. “Als we terugdenken aan de oorsprong van The White Lotus als een besloten productie tijdens de pandemie, is het onmogelijk om geen lof te hebben voor de manier waarop Mike White een van de populairste series heeft gecreëerd”, stelt HBO Programming Executive Francesca Orsi in een verklaring.

HBO laat daarom weten zeer enthousiast te zijn over de komst van een derde seizoen (join the club). “In seizoen twee blijft Mike nieuwe hoogten bereiken, wat het ultieme bewijs is van zijn rauwe, ongeëvenaarde visie. Zijn moed om de onbekende wateren van de menselijke psyche te verkennen, in combinatie met zijn kenmerkende humor en levendige regiestijl, laat ons allemaal dromen van meer vakantiedagen in het resort dat we zijn gaan aanbidden. We zijn dan ook erg blij met de kans om samen te werken aan een derde seizoen.”

Waar speelt The White Lotus seizoen 3 zich af?

Eerder hintte de regisseur al op een plek in Azië als mogelijke locatie. “Voor het derde seizoen denk ik dat het leuk zou zijn om naar een heel ander continent te gaan. We hebben Europa gehad, dus misschien is Azië nu aan de beurt. Dat zou leuk zijn”, zo stelde de regisseur tegenover Deadline.

Al gauw gingen geruchten rond dat Tokio de volgende locatie zou zijn. Johnny Knoxville, die goed bevriend is met The White Lotus-maker Mike White, deelde namelijk in een interview met Vulture: “Hij en ik zijn al samen in Tokio geweest. Ik denk dat dat is waar de volgende… Oh, ik kan niets zeggen.”

Toch lijkt het erop dat de Jackass-maker ons op het verkeerde spoor heeft gezet. Volgens Variety trekt de cast van de HBO-serie voor het derde seizoen niet naar Japan, maar naar Thailand. Dit heeft het magazine vernomen van meerdere bronnen. Aangezien de eerste twee seizoenen van The White Lotus zijn opgenomen in Four Season-resorts, zou dit voor seizoen drie mogelijk weer het geval zijn. Deze resorts bevinden zich in Thailand in Bangkok, Chiang Mai, Koh Samui en de Gouden Driehoek.

De verhaallijn

Als we kijken naar de eerste twee seizoenen durven we met enige zekerheid te zeggen dat het derde seizoen wederom een heel nieuwe groep gasten zal volgen, waarbij hoogstwaarschijnlijk weer iemand overlijdt in de eerste aflevering. Ook zijn we er vrij zeker van dat de focus zal liggen op klassieke The White Lotus-thema’s als relaties, seks, macht en de dood.

Regisseur Mike White bevestigt dit, en stelt dat in het derde seizoen spiritualiteit een grote rol zal spelen. “In het eerste seizoen speelde geld een grote rol, en in het tweede seizoen seks. En ik denk dat het derde seizoen misschien een satirische blik kan werpen op de dood, Oosterse religie en spiritualiteit”, aldus de regisseur tijdens de Unpacking bonus feature bij de laatste aflevering.

Releasedatum

Hoewel ook dit nog niet is bevestigd, verwachten we dat The White Lotus seizoen drie eind volgend dit jaar zal verschijnen. De vorige twee delen van de hitserie waren te zien in respectievelijk juli 2021 en oktober 2022. Grote kans dus dat we na de zomer opnieuw aan de buis gekluisterd zitten met een gloednieuw The White Lotus-drama.

Je bekijkt seizoen één en twee van The White Lotus op HBO Max. Al klaar met kijken? Dit zijn zeven soortgelijke series als The White Lotus.