alles-wat-je-wil-weten-over-seizoen-3-van-the-white-lotus-237397

Grote kans dat je de afgelopen weken seizoen twee van The White Lotus hebt gebinged en nu verlangt naar meer. De hitserie, die zich deze keer afspeelde in het authentieke Sicilië met opvallende stijlmomenten, vlijmscherpe satire en dramatische verhaallijnen, stal (wederom) de harten van kijkers. Nu is er goed nieuws voor fans: door het enorme succes bevestigt HBO de komst van een derde seizoen. Dit is alles wat we tot nu toe weten over The White Lotus seizoen drie.

Als je seizoen twee van ‘The White Lotus’ nog niet hebt gezien, raden we je aan dat eerst te doen voordat je verder leest om spoilers te vermijden.

‘The White Lotus’ seizoen 3

Het grote succes van seizoen één, dat op een kleinschalige manier werd geproduceerd te midden van de pandemie, leidde tot de mogelijkheid voor een tweede seizoen. Na het Hawaïaanse Maui tussen de palmbomen en ananassuites in seizoen één, speelde seizoen twee zich af in dramatische Siciliaanse settings. “Als we terugdenken aan de oorsprong van The White Lotus als een besloten productie tijdens de pandemie, is het onmogelijk om geen lof te hebben voor de manier waarop Mike White een van de populairste series heeft gecreëerd”, stelt HBO Programming Executive Francesca Orsi in een verklaring.

HBO laat daarom weten zeer enthousiast te zijn over de komst van een derde seizoen (join the club). “In seizoen twee blijft Mike nieuwe hoogten bereiken, wat het ultieme bewijs is van zijn rauwe, ongeëvenaarde visie. Zijn moed om de onbekende wateren van de menselijke psyche te verkennen, in combinatie met zijn kenmerkende humor en levendige regiestijl, laat ons allemaal dromen van meer vakantiedagen in het resort dat we zijn gaan aanbidden. We zijn dan ook erg blij met de kans om samen te werken aan een derde seizoen.”

Waar speelt ‘The White Lotus’ seizoen 3 zich af?

Hoewel er nog geen specifieke locatie is aangekondigd voor het derde seizoen, heeft de regisseur gehint op een plek in Azië als mogelijke locatie. “Voor het derde seizoen denk ik dat het leuk zou zijn om naar een heel ander continent te gaan. We hebben Europa gehad, dus misschien is Azië nu aan de beurt. Dat zou leuk zijn”, zo stelde de regisseur tegenover Deadline.

De cast

In principe verandert de gehele cast van de serie in elk nieuw seizoen. De enige uitzondering was natuurlijk Jennifer Coolidge, die de excentrieke rol van Tanya McQuoid vertolkt en – laten we eerlijk zijn – de ster van de show was. Helaas weten we allemaal dat we de actrice niet meer zullen zien in seizoen drie. Hoewel de cast van het derde deel nog niet bekend is gemaakt, wordt er veel gespeculeerd over welke acteurs mogelijk een terugkeer zullen maken in het derde seizoen van The White Lotus. Portia en Albie maken een kans, aangezien ze tijdens de laatste afleveringen elkaar weer treffen en nummers uitwisselen. Wie weet gaan ze samen op eerste koppelvakantie.

Mike White hintte bovendien op een terugkeer van Portia tegenover Deadline: “Ik denk dat Portia bang genoeg is om het hele incident met rust te laten. Tegelijkertijd zijn er een hoop mannen gestorven op de boot, en het voelt alsof er iemand moet zijn die deze informatie geeft aan Greg (Tanya’s ex-man, red.). Maar je zult moeten wachten om erachter te komen wat er precies gebeurt.”

De verhaallijn

Als we kijken naar de eerste twee seizoenen durven we met enige zekerheid te zeggen dat het derde seizoen wederom een heel nieuwe groep gasten zal volgen, waarbij hoogstwaarschijnlijk weer iemand overlijdt in de eerste aflevering. Ook zijn we er vrij zeker van dat de focus zal liggen op klassieke The White Lotus-thema’s als relaties, seks, macht en de dood.

Regisseur Mike White bevestigt dit, en stelt dat in het derde seizoen spiritualiteit een grote rol zal spelen. “In het eerste seizoen speelde geld een grote rol, en in het tweede seizoen seks. En ik denk dat het derde seizoen misschien een satirische blik kan werpen op de dood, Oosterse religie en spiritualiteit”, aldus de regisseur tijdens de Unpacking bonus feature bij de laatste aflevering.

Releasedatum

Hoewel ook dit nog niet is bevestigd, verwachten we dat The White Lotus seizoen drie eind volgend jaar zal verschijnen. De vorige twee delen van de hitserie waren te zien in respectievelijk juli 2021 en oktober 2022. Grote kans dus dat we na de zomer opnieuw aan de buis gekluisterd zitten met een gloednieuw The White Lotus-drama.

Je bekijkt The White Lotus seizoen één en twee op HBO Max. Al klaar met kijken? Dit zijn zeven soortgelijke series als ‘The White Lotus’.