alles-wat-je-wil-weten-over-seizoen-4-van-sex-education-voordat-je-begint-met-bingen-267764
©Netflix

Seizoen 3 van Sex Education liet ons in 2021 achter met meerdere cliffhangers. Nu wordt de revolutionaire tienerkomedie afgesloten met een langverwacht vierde deel, dat vanaf vandaag eindelijk te zien is op Netflix. Van een samenvatting van seizoen 3 tot nieuwe castleden: lees hier alles wat je wil weten over seizoen 4 van Sex Education, voordat je begint met bingen.

Sex Education seizoen 4

Laten we eerst het derde seizoen kort samenvatten: Moordale is failliet gegaan en wordt gesloten. Maeve is vertrokken om in de Verenigde Staten te gaan studeren nadat ze Otis heeft verteld hoe ze zich voelt. Eric en Adam zijn uit elkaar, en Jeans baby is geboren, maar ze heeft geen idee wie de vader is.

Otis en Ruby
©Netflix

In het vierde seizoen hebben de studenten geen andere keuze dan over te stappen naar Cavendish Sixth Form College na de sluiting van Moordale. Dit maakt de lijst van Otis’ problemen nog langer, met nóg een sekstherapeut op de nieuwe campus om mee te concurreren. Maar alle studenten weten zich aan te passen aan het gevoel van hun nieuwe (en agressief-progressieve) school met zijn dagelijkse yogasessies en extreem vriendelijke klasgenoten.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Otis is trouwens niet de enige die te maken heeft met een gebroken hart, want Jackson worstelt ook om zijn romance met Cal achter zich te laten. Ondertussen gaat Aimee kunst studeren en overweegt Adam om van school af te gaan.

Hoe ziet de cast eruit?

Ondanks zijn rol als de nieuwe Time Lord in Doctor Who heeft Ncuti Gatwa bevestigd dat hij terugkeert als de geliefde Eric Effiong. In zijn interview in het julinummer van de Britse Vogue voegde de acteur eraan toe dat zijn personage “het einde krijgt dat ik voor hem wilde. Dingen worden opgelost. En er is één scène waar ik met name voor heb gevochten en het is me gelukt om die erin te krijgen. Aimee en ik hebben die samen geschreven en herschreven tot 03.00 uur ’s nachts de dag voor het filmen. Ik had nog nooit voor Eric geschreven, dus dat voelde groots. Het is een scène die veel voor me betekent wat betreft Erics reis en relaties.”

Andere bekende gezichten

Natuurlijk keren ook Emma Mackey (Maeve), Asa Butterfield (Otis), Aimee Lou Wood (Aimee), Kedar Williams-Stirling (Jackson), Mimi Keene (Ruby), Gillian Anderson (Jean), Chinenye Ezedu (Viv), Dua Saleh (Cal), Connor Swindells (Adam), Samantha Spiro (Maureen), George Robinson (Isaac) en Alistair Petrie (Mr Groff) terug.

Fans zullen echter afscheid moeten nemen van Simone Ashley (Olivia), die door haar huidige filmverplichtingen nu een Bridgerton girl is. (Het is moeilijk om boos te zijn gezien de onscreen chemie tussen Simone’s personage Kate Sharma en Anthony Bridgerton in de hitshow). Patricia Allison (Ola) en Tanya Reynolds (Lily) zijn ook vertrokken en Emily’s (Rakhee Thakrar) verhaallijn is tot een einde gekomen, dus we zullen haar ook niet meer zien in Sex Education seizoen 4.

Dan Levy in Sex Education seizoen 4
©Netflix

Nieuwe castleden

Maar het nieuwe seizoen zal een groot aantal nieuwe personages introduceren, waaronder de Amerikaanse cultauteur – en Maeve’s nieuwe mentor aan de Wallace University – Thomas Molloy, gespeeld door Dan Levy van Schitt’s Creek. Marie Reuther, Bella Maclean, Reda Elazouar en Imani Yahshua voegen zich ook bij de cast, naast transzanger Anthony Lexa, Felix Mufti en de dove actrice Alexandra James.

Maar de meest opvallende nieuwe aanwinst? Jodie Turner-Smith, die persoonlijk werd uitgenodigd door Gatwa. Deze vertelde Vogue dat Turner-Smith de rol op zich neemt van “een nieuw iemand die in Erics leven komt. We hadden al tijden geen idee wie die persoon zou gaan spelen. Ik zei: ‘Jodie zou de droom zijn’. We hadden misschien twee weken daarvoor nummers uitgewisseld, tijdens een Vogue-evenement. Ik sms’te haar en ze zei ja. Ze is gewoon ongelooflijk in de show.”

Dan Levy en Emma Mackie in Sex Education seizoen 4
©Netflix

De trailer van Sex Education seizoen 4

Op 5 juli onthulde Netflix dat het vierde seizoen het laatste zou zijn van Sex Education en gaf de eerste teaser vrij. Daarin zien we Otis, pijnlijk onhandig als altijd, zichzelf voorstellen aan de studenten van het Cavendish Sixth Form College terwijl zijn oude klasgenoten toekijken. We zien ook Maeve op Wallace University, Otis in bed met Ruby en Jean die haar nieuwe baby verzorgt.

Op 12 september deelde Netflix vervolgens de officiële trailer van Sex Education seizoen 4. Het begint al hilarisch met Otis en Maeve die een poging wagen tot sexting. Daarop volgen de eerste momenten van de voormalige Moordale-studenten op hun nieuwe school en ze lijken het allemaal prima naar hun zin te hebben. Behalve Otis, die concurrentie krijgt van een andere – meer officiële – sekstherapeut. Wat er nog meer te zien is in de trailer? Veel seks en gekreun, maar ook veel serieuze en emotionele momenten gevolgd door een heleboel geknuffel. Kortom, ruim twee minuten die ons onwijs enthousiast maken voor het vierde het laatste seizoen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.