Er is een The Devil Wears Prada musical in de maak

A musical based on a movie? Groundbreaking.

the-devil-wears-prada-musical
20th Century Fox

Goed nieuws voor de fans van een van de meest iconische films uit de aughties: er is namelijk een The Devil Wears Prada musical in de maak! Na het nieuws van een musical over het leven van prinses Diana, de film Clueless en zeroes superster Britney Spears krijgt ook de ultieme modefilm een versie op het toneel. Eindelijk de remake die we verdienen (en waar we al zo lang op wachten).

The Devil Wears Prada musical

De nieuwe The Devil Wears Prada musical zal compleet gebaseerd zijn op de film uit 2006 met Anne Hathaway en Meryl Streep in de hoofdrol (wat weer een verfilming was van het gelijknamige boek van Lauren Weisberger). Er zijn nog geen namen bekend gemaakt die de rollen zullen spelen van onder anderen Miranda Priestley (Meryl Streep), Andy Sachs (Anne Hathaway) en Emily Charlton (Emily Blunt). Dat zal wel een flinke casting worden, want tja, 'a million girls would kill for this job'.

Interior design, Room, White-collar worker, Furniture, Conversation, Employment, House, Businessperson,
20th Century Fox

Wel is er al meer bekend over de productie. Zo zal Tony Award-winnares Anna D. Shapiro de nieuwe musical regisseren en zal de muziek worden verzorgd door niemand minder dan Elton John met teksten van Shaina Taub. Dat meldt de Daily Mail. Het verhaal zal hetzelfde zijn als in het boek en de film. Zo zal de musical gaan over de ambitieuze journaliste Andy, die een felbegeerde baan bemachtigd als assistent bij Miranda Priestley, de hoofdredacteur van modetijdschrift Runway. Terwijl ze haar verschrikkelijke baas probeert te overleven, belandt ze in een nieuw leven vol glamour. Dat leven kan Andy helpen haar dromen te verwezenlijken, maar tegen welke prijs?

Waar en wanneer?

De gloednieuwe musical zal voor het eerst opgevoerd worden in het James M. Nederlander Theatre in Chicago, van 14 juli tot 16 augustus 2020. Daarna zal de musical ook uitgerold worden in theaters op Broadway. Helaas voor de Nederlandse fans onder ons zal je toch echt een vliegticket moeten boeken om Miranda Priestley en Andy Sachs weer te mogen aanschouwen. Al zingend, dat wel.

That's all.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur