jared-leto-speelt-karl-lagerfeld-in-chanel-biopic-226494
©Rindoff/Dufour/Getty Images

Na zijn optreden in de film House of Gucci is bevestigd dat Jared Leto is gecast voor een andere moderol. Hij tekende namelijk voor die van Karl Lagerfeld in de eerste Chanel-biopic over de overleden ontwerper. Een project dat wordt ondersteund door het merk Karl Lagerfeld. De Oscarwinnaar en zijn partner Emma Ludbrook zullen de film produceren via hun bedrijf Paradox. Drie vertrouwelingen van Lagerfeld adviseren bij de productie. Het gaat om Karl Lagerfeld-managers Paolo Righi en Caroline Lebar en voormalig persoonlijk assistent, Sébastien Jondeau.

Jared Leto speelt Karl Lagerfeld in Chanel-biopic

Het plot is vooralsnog geheim, maar Leto en co deelden wel dat het ‘belangrijke relaties in het leven van Karl Lagerfeld’ zal volgen, verteld vanuit ‘een onvoorspelbare hoek’. “Er zijn verschillende relaties te onderzoeken”, vertelde Leto aan WWD. “Karl had een carrière van meer dan 50 jaar, dus zowel persoonlijk als professioneel was hij close met een aantal mensen. Ik kan zeggen dat we ons gaan richten op de relaties die verschillende delen van zijn leven weergeven.”

Karl Lagerfeld
©Rindoff/Dufour/Getty Images

Het nieuws komt na de recente aankondiging dat het Met Gala 2023 geïnspireerd is op de komende voorjaarstentoonstelling van het Costume Institute, Karl Lagerfeld: A Line Of Beauty. Hoewel er natuurlijk veel Chanel-stukken zijn die curator Andrew Bolton voor de blockbuster heeft geselecteerd, zal A Line Of Beauty ook aandacht besteden aan het werk van de creatief directeur voor Balmain, Patou, Chloé en Fendi, naast zijn gelijknamige merk.

Wat er ondertussen in Londen gebeurt? Daar bereidt het V&A Museum zich voor op een tentoonstelling gewijd aan het leven en de creaties van Gabrielle Chanel, die op 16 september opent.

Jared Leto
©Rindoff/Dufour/Getty Images