dit-zijn-de-favoriete-vakantiebestemmingen-van-de-britse-royals-door-de-jaren-heen-264334
©Getty Images

Al jaar en dag pakken de Britse royals hun koffers voor een zomerse getaway. Natuurlijk, wijlen koningin Elizabeth had een grote liefde voor het niet-zomerse Schotland, maar de Windsors gingen net zo makkelijk naar tropische eilanden in de Caraïben, de Indische Oceaan en Middellandse Zee. Ter inspiratie voor je volgende reis: dit zijn de favoriete vakantiebestemmingen van Britse royals door de jaren heen.

Vakantiebestemmingen van de Britse royals

Malta

Koningin Elizabeth woonde tussen 1949 en 1951 in Villa Guardamangia (in Pietà, Malta). Ze werd op slag verliefd op het eiland. “Malta heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik herinner me veel gelukkige momenten met prins Philip, uit de tijd dat we net getrouwd waren.” Meghan Markle heeft trouwens ook een connectie met dit eiland. In 2015 reisde ze naar Malta om meer te leren over haar bet-overgrootmoeder Mary Bird, waarna ze het Maltese natuurschoon prees in haar blog The Tig.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Mallorca

In 1986 bezochten koning (toen nog prins) Charles, prinses Diana en hun zoontjes William en Harry het eiland Mallorca voor het eerst. Dat was op uitnodiging van koning Juan Carlos I. De Britse familie verbleef in het ‘zomeroptrekje’ van de Spaanse royals; Paleis Marivent. Charles en Diana kwamen er in de late jaren ’80 en ’90 regelmatig terug. Diana reisde er af en toe ook zelf naartoe. Ze zou met name het La Residencia Hotel in Deià erg hebben gewaardeerd.

Saint Kitts & Nevis

De eilanden Saint Kitts en Nevis (onder Puerto Rico) waren een van de favoriete bestemmingen van prinses Diana. Nevis heeft zo’n 11.000 inwoners en hoort bij Saint Kitts. Prinses Diana bezocht dit eilandje voor het eerst in de vroege jaren ’90, toen haar scheiding van Charles werd aangekondigd. Ze verbleef toen met William en Harry in het Montpelier Plantation Inn. Prins Harry ging in 2016 terug voor het lokale Zeeschildpadden-programma, om de nestjes op Lovers Beach te inspecteren.

Corfu

In de zomermaanden zijn Charles en Camilla erg gesteld op het Griekse Corfu. Naar verluidt verblijven ze regelmatig in de Rotschild-villa in Kerasia. Charles benadrukte wel eens dat “Griekenland nu eenmaal in zijn bloed zit”, en dat hij “zich gelukkig prijst dat hij zoveel mooie en unieke plekken van Griekenland heeft mogen zien.” Kerasia staat bekend als een van Corfu’s meest pittoreske baaien.

Botswana

Hoewel meerdere leden van het Britse koningshuis Botswana hebben bezocht, zijn het vooral Harry en Meghan die zich verbonden voelen met dit Zuid-Afrikaanse land. Harry vertrok kort na het overlijden van zijn moeder in 1997 naar Botswana, en kwam er sindsdien regelmatig terug. Zo ook tijdens het daten met Meghan Markle, waarbij hij haar mee vroeg op safari. “We kampeerden onder de sterren. Daar hadden we echt een plek om helemaal onszelf te zijn”, vertelde het stel daar later over. Voor Meghans verjaardag – ze werd toen 36 – verbleef het stel in een safari-lodge in Meno a Kwena (vlakbij de Makgadikgadi Salt Pans).

Princess Margaret and Lord Snowdon in the Bahamas in 1967.
©Prinses Margaret en Lord Snowdon in de Bahama’s in 1967
GettyImages-515098544

Mustique

In 1958 kocht Lord Glenconner het eiland Mustique – dat behoort tot de Grenadines, die weer onderdeel zijn van Saint Vincent en de Grenadines. Hij gaf prinses Margaret een deel van het land, toen zij in 1960 trouwde met de Vogue-fotograaf Lord Snowdon. De royals bouwden daar hun eigen vila (Les Jolies Eaux), en sindsdien bezocht Margaret het eiland twee keer per jaar. Tijdens een van deze bezoeken lekten foto’s uit van Margaret en haar lover Roddy Llewellyn – vlak voor haar scheiding met Snowdon – maar desondanks ziet Margaret het als een eiland “waar ze echt even tot rust kan komen.” Prins William en Kate Middleton kunnen het eiland ook waarderen; zij verbleven in 2019 nog in Villa Antilles.

De Bahamas

Vlak na zijn troonafstand in 1936 werd koning Edward VIII ambtsdrager in de Bahamas. Hij woonde toen in het Sigrist House in Nassau met Wallis Simpson. Later, in de jaren ’60, werd het ook een favoriete bestemming van Margaret en Lord Snowdon.

De Seychellen

De Seychellen kunnen natuurlijk niet ontbreken. William en Kate vierden hier hun honeymoon, naar verluidt in het North Island Resort. Daarvoor, in 2007, bezocht het stel Desroches; een paradijselijk eiland in de Seychellen.

Meer inspiratie voor je volgende reis? Vogue-stylist en reiziger Xaviera Aubri laat zien hoe babyproof de Côte d’Azur is en je kunt nu overnachten in het huis van Gwyneth Paltrow.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.