kate-middleton-matcht-met-dochter-prinses-charlotte-in-feestelijke-wijnrode-looks-235263
©Getty Images

Niet alleen bij ons, maar ook bij de Britse royals zit de kerstsfeer er al goed in. Donderdagavond was de Wales-familie aanwezig bij de Together at Christmas-dienst in Westminster Abbey in Londen om kerstliederen te zingen. De locatie zag er uiterst feestelijk uit, met besneeuwde kerstbomen en fonkelende lichtjes. Om het typische kerstplaatje compleet te maken, verschenen prins William, Kate Middleton en hun kinderen prins George en prinses Charlotte in feestelijk-chique looks – van net pak tot wijnrode jas.

Kate Middleton in wijnrode jas

Het was vooral de wijnrode jas van Kate Middleton die de aandacht trok. De prinses van Wales droeg een bordeauxrode manteljurk met gouden details van Eponine London, die ze combineerde met accessoires in dezelfde tint: een clutch, leren handschoenen en een paar suède hakken van Gianvito Rossi. Haar lange oorbellen met rode en roze stenen kwamen van het betaalbare merk Accessorize.

Dat Kate een groot liefhebber is van de kleur wijnrood – vooral als het gaat om haar geliefde manteljurken – mag duidelijk zijn. Zo verscheen de royal eerder in stijlen van Catherine Walker en Emilia Wickstead, twee van haar favoriete ontwerpers. Het is daarom geen verrassing dat de prinses de tint opnieuw droeg, al helemaal niet tijdens zo’n feestelijke aangelegenheid.

Zo moeder, zo dochter

Maar Kate was niet de enige van het Wales-gezin die in het wijnrood ging. Ook dochter prinses Charlotte koos voor de kleur, om zo – geheel gepland of niet – te matchen met haar moeder. Charlotte verscheen in een bordeauxrode mantel van het kinderkledingmerk Trotters, gecombineerd met een zwarte maillot en lakleren Mary Jane-ballerina’s. Hét bewijs dat de feestelijke tint haar net zo goed staat als haar moeder.

Prins William, Kate Middleton en hun gezin
©Getty Images