kate-middleton-schittert-in-fonkelende-statement-look-inclusief-zeldzame-diamanten-tiara-233919
©Getty Images

Kate Middleton maakte dinsdag een letterlijk schitterende verschijning tijdens de receptie van het Diplomatic Corps. Terwijl Meghan en Harry een prijsuitreiking in New York bijwoonden, stofte de prinses van Wales haar mooiste tiara af voor een avond in Buckingham Palace. De prinses van Wales koos voor een fonkelende look bestaande uit verschillende bijzondere onderdelen. Hoewel haar knalrode jurk op zichzelf al een waar spektakel is, is het haar zeldzame diamanten tiara die de aandacht trekt.

Kate Middleton in Jenny Packham

De prinses van Wales koos voor een avondjurk van één van haar favoriete ontwerpers. Net zoals vele van haar avondlooks was ook deze naar de hand van de Britse ontwerper Jenny Peckham. Het vloerlange ontwerp met lange mouwen heeft een glinsterend bloemenborduursel gemaakt van fonkelende kralen en pailletten. Om haar look een koninklijke twist te geven, droeg Kate over haar jurk een koningsblauwe sjerp. Daarop droeg de prinses het insigne van de Koninklijke Victoriaanse Orde: een wit geëmailleerd Maltezer kruis met een Tudor-kroon.

Zeldzame tiara

Het diamanten sieraad dat Kate droeg, heeft een bijzondere geschiedenis. De zogeheten Lotus Flower Tiara werd namelijk gemaakt van een halsketting die de overleden Queen Mother, Elizabeth Bowes-Lyon, in april 1923 van haar man George VI kreeg als huwelijksgeschenk. De ketting werd gemaakt door Garrard, de voormalige kroonjuwelier. De Queen Mother en Middleton zijn niet de enige royals die de juwelen hebben gedragen; ook prinses Margaret droeg de tiara bij verschillende gelegenheden in de afgelopen tientallen jaren.

Dit is de vierde keer dat Kate Middleton deze zeldzame tiara draagt. We zagen de royal voor het laatst met het accessoire in 2015 voor een staatsbanket ter ere van de president van China, Xi Jinping. Om haar look volledig af te maken, koos Kate niet alleen voor de diamanten tiara, maar ook voor diamanten oorbellen, die van Queen Elizabeth afkomstig zijn.

Kate Middleton draagt zeldzame tiara
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.