meghan-markle-is-het-toonbeeld-van-feestelijk-chic-in-off-shoulderjurk-van-louis-vuitton-233928
©Getty Images

Het was een bijzondere dinsdagavond voor de hertog en hertogin van Sussex in New York. Meghan Markle en prins Harry ontvingen beiden de Ripple of Hope Award, uitgereikt door de non-profitorganisatie Robert F. Kennedy Human Rights. Het paar werd geëerd voor het humanitaire werk dat ze doen via hun eigen Archewell Foundation, waarbij ze zich richten op het creëren van bewustzijn rond problemen met betrekking tot raciale rechtvaardigheid, seksisme, mentale gezondheid en meer. (Eerdere ontvangers van de Ripple of Hope Award zijn onder anderen de voormalige Amerikaanse president Barack Obama en de huidige Amerikaanse vicepresident Kamala Harris.)

Meghan Markle in Louis Vuitton

Voor de speciale gelegenheid koos Meghan Markle voor een custom look van Nicolas Ghesquière voor Louis Vuitton. Het is de eerste keer dat ze in het Franse label verschijnt op zo’n belangrijk evenement. (Bij eerdere optredens droeg Markle elegante jurken van merken als Givenchy en Carolina Herrera.) De hertogin droeg een witte off-shoulderjurk met lange mouwen en een split aan de voorkant.

Ze maakte de look af met fonkelende juwelen, waaronder de aquamarijnen ring uit de persoonlijke collectie van prinses Diana – dezelfde ring die Meghan op haar trouwdag droeg. De hertog droeg een strak marineblauw pak met een wit overhemd en stropdas.

Bijzondere betekenis

De kleur van Markle’s jurk was veelzeggend. Wit symboliseert vrede, wat voor Ghesquière een attente knipoog was naar het filantropische werk van de hertog en hertogin. Het structurele silhouet was ook in lijn met Markle’s strakke, moderne garderobe. De jurk bevatte zelfs een paar van dezelfde details als haar beroemdste ensemble: haar trouwjurk. Dat ontwerp, een creatie van Clare Waight Keller, had ook een off-shoulderhalslijn, lange mouwen en een minimalistische, architecturale esthetiek. Noem het haar signature look.

Meghan Markle en prins Harry
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.