carine-roitfeld-organiseert-grootste-modeshow-ooit-tijdens-wk-voetbal-in-qatar-232726
©ANP/Action Press/Shutterstock

Voormalig hoofdredacteur van de Franse Vogue, styliste en oprichtster van CR Fashion Book Carine Roitfeld organiseert – ondanks de publieke opinie over het land – haar grootste modeshow ooit tijdens het WK voetbal in Qatar. Zo’n 150 designers – van gevestigde merken tot jonge talenten – uit vijf continenten en vijftig verschillende landen showen voor 25.000 toeschouwers in Stadion 974 (in de hoofdstad Doha) hun ontwerpen. De nu al historische showcase vindt plaats op 16 december, tussen de halve finale en de finale van het WK voetbal.

Carine Roitfeld organiseert modeshow in Qatar

De keuze van Roitfeld – ook wel de iron lady van de mode genoemd – om juist nú een show te organiseren is controversieel te noemen. Het land ligt immers onder vuur vanwege onder anderen mensenrechtenschendingen en het standpunt over homoseksualiteit.

Ondanks de discussie gaat het grote event – Qatar Fashion United by CR Runway genoemd – gewoon door volgens planning. Aan de show doen ook nog eens niet de minste namen mee. Zo worden Dior, Gucci, Louis Vuitton en Prada genoemd. “Tot nu toe heeft geen enkele designer zich teruggetrokken uit de modeshow. Ik kan bevestigen dat alle 150 merken en ontwerpers deelnemen. Er is niks veranderd aan de line-up.” Dit vertelde een woordvoerder van CR Runway vorige week aan het Britse vakblad Women’s Wear Daily (WWD).

IJzig stil 

Toch blijft het ijzig stil aan de modekant. Het gerucht gaat dat sommige grote namen zich alsnog terugtrekken. Zowel Gucci als Dior, Prada en Louis Vuitton hebben (nog) niet publiekelijk bekendgemaakt mee te doen aan de show. Vooralsnog vindt de modeshow van Carine Roitfeld – waarmee een goed doel wordt gesteund –  ‘gewoon’ plaats. De kaartopbrengst gaat naar Education Above All. Een non-profit organisatie die kansen biedt aan kansarme kinderen, jongeren en vrouwen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Carine Roitfeld (@carineroitfeld)