dior-bundelt-krachten-met-thebe-magugu-voor-bijzondere-capsulecollectie-229093
©Dior - Travys Owen

Dior slaat de handen ineen met de Zuid-Afrikaanse ontwerper Thebe Magugu voor een capsulecollectie. Dior’s creative director Maria Grazia Chiuri initieerde de samenwerking waarin Dior’s beroemde New Look opnieuw wordt uitgebracht, maar dan met de handtekening van Magugu. Maar daar blijft het niet bij. Beide merken werken samen met het goede doel van actrice en Dior-ambassadeur Charlize Theron ter ondersteuning van jongeren in Zuid-Afrika.

Thebe Magugu voor Dior

Dior heeft Thebe Magugu gevraagd om zijn moderne visie op de meest iconische stukken uit Dior’s archief te implementeren. “Dit Zuid-Afrikaanse virtuoze talent heeft met zijn eigentijdse feministische visie een herinterpretatie van de iconische New Look bedacht, doorspekt met zijn eigen stijlcodes”, zo stelt het modehuis in een persbericht. Verwacht naast nieuwe versies van Dior’s iconische New Look-ontwerpen tevens een unieke draai aan de Dior Book-tote tas. Ook ontwierp Magugu voor de collectie onder meer een tulerok, Diorcamp laarzen met een felgele zool en unieke beprinte T-shirts.

Thebe Magugu x CTAOP

De collectie draagt de naam Thebe Magugu x CTAOP en dat is niet voor niks. Dior maakt bekend dat een deel van de opbrengst van de samenwerking naar het Charlize Theron Africa Outreach Project (CTAOP) gaat. Dit is een organisatie die in 2007 door Charlize Theron werd opgericht om aids-preventie en onderwijsprogramma’s voor jonge Zuid-Afrikanen te bevorderen. De actrice komt zelf uit Zuid-Afrika en is al jarenlang ambassadeur van Dior.

Dior x Thebe Magugu
©Dior – Travys Owen

Thebe Magugu

Thebe Magugu is een van Afrika’s meest prominente ontwerpers. Waarschijnlijk is het ook niet de eerste keer dat je zijn naam hoort. De Zuid-Afrikaanse modeontwerper richtte in 2016 zijn gelijknamige modelabel op. Zijn ontwerpen beleefden al snel een momentum en in 2019 werd zijn werk beloond met de LVMH-prijs. Sindsdien staat Magugu internationaal bekend om zijn doordachte, kleurrijke collecties geïnspireerd op de Afrikaanse geschiedenis, cultuur en politiek. Alle collecties worden uitsluitend in Zuid-Afrika gemaakt, waarbij Magugu gebruikmaakt van lokale ambacht.

De Thebe Magugu x CTAOP capsule collectie is vanaf 27 oktober verkrijgbaar in een aantal geselecteerde boetieks van Dior en online.