isabelle-huppert-tilt-de-capuchontrend-naar-een-hoger-niveau-in-dior-look-uit-de-archieven-231180
©Stephane Cardinale - Corbis/Getty Images

Isabelle Huppert verscheen de laatste tijd in een reeks bijzondere looks uit de archieven van de meest toonaangevende modehuizen. Van vintage Armani Privé op het Filmfestival van Cannes tot een op maat gemaakte jasjurk uit de lente/zomer 2018-couturecollectie van Dior op het Filmfestival van Marrakech. Voor haar nieuwste look in Marokko dook de actrice opnieuw in de Dior-archieven. Ze koos voor een bijzonder ontwerp dat tevens een van de huidige trends omarmt.

Isabelle Huppert in Dior

Gehuld in een vloerlange, volumineuze zwarte jurk betrad de Franse actrice deze week (opnieuw) de rode loper in Marrakech. Het meest opvallende aan de jurk? De enorme capuchon die eraan vastzit. Hoewel het ontwerp uit de lente/zomer 2017-couturecollectie van het Franse modehuis komt, is de jurk anno 2022 geheel on trend. En dat heeft alles te maken met het capuchon-detail.

De jurk – look 16 van de eerste couturecollectie van Diors creative director Maria Grazia Chiuri, om precies te zijn – speelt in op de huidige trend van capuchonjurken. Alleen al in de afgelopen maand droegen zowel Olivia Wilde als Michaela Coel deze trend. Daarbij kozen ze voor jurken die een stukje huid lieten zien om de bedekte look te compenseren.

Capuchonjurk

Een daar stopt het niet. Onlangs zagen we tijdens de lente/zomer 2023-show van Saint Laurent de terugkeer van de capuchonjurk op de catwalk; het Franse modehuis herintroduceerde het iconische ontwerp. De zogeheten ‘capuche’ dress is een van de meest herkenbare ontwerpen naar de hand van Yves Saint Laurent himself uit de jaren tachtig.

Het ontwerp blijkt de meest chique combinatie tussen een hoodie en een jurk – zo bewijst ook Isabelle Huppert. Als er iemand is die de capuchontrend op een moderne manier kan dragen, is zij het wel. De Franse actrice, die het gezicht is van Balenciaga’s nieuwe samenwerking met Adidas, schuwt opvallende modestukken niet, en toont steeds vaker haar eigenzinnige kijk op mode.

Het is niet eenduidig waarom Isabelle Hupperts rode loper-looks zoals deze zo fascinerend zijn. Misschien is het simpelweg een combinatie van een je ne sais quoi-mindset en haar gedurfde modekeuzes die ervoor zorgt dat ze er altijd fierce uitziet.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.