het-is-officieel-crocs-zijn-goedgekeurd-door-koning-charles-232497
©ANP

De koninklijke kledingvoorschriften zijn een veelbesproken onderwerp, want wat is gepast en wat niet? Het meest beruchte verhaal is misschien wel dat van de bloemenmeisjes van Meghan Markle en prins Harry. Moesten zij een panty aan, of niet? Dit zou voor een meningsverschil hebben gezorgd tussen de hertogin van Sussex en Kate Middleton. Maar nu is er een nieuw ‘kledingschandaal’: Crocs zijn officieel (en letterlijk) het paleis binnengeslopen.

Crocs in Buckingham Palace

Het is moeilijk voor te stellen: kleurrijke Crocs die de zalen van Buckingham Palace betreden. Maar voor de Order of Merit-lunch van deze week werd een uitzondering gemaakt. Tijdens de door koning Charles georganiseerde lunch maakte plotsklaps een geel paar van de praktische stappers een verrassende verschijning.

Wie deze stoute schoenen aantrok? Het is de kunstenaar David Hockney. Voor de formele lunch koos de 85-jarige schilder voor een opvallend geruit pak en een eveneens geruite das. Deze look combineerde hij met opbeurende gele Crocs die doen denken aan de kleurrijke landschappen die Hockney schildert. Ook op de officiële foto’s van het evenement prijken de schoenen; de gezellige klompen voorzien een zee van glanzende, zwarte veterschoenen van een beetje kleur.

Is koning Charles fan?

Koning Charles lijkt deze keer dus een oogje te hebben dichtgeknepen wat de kledingvoorschriften betreft. Sterker nog: de koning lijkt de humor er wel van in te zien. Bekijk de foto’s van het evenement hieronder.

king charles david hockney crocs
©Aaron Chown / POOL / AFP
koning charles david hockney crocs
©Pool / eyevine via ANP
Hockneys yellow Crocs provide a welcome splash of colour in a sea of black laceups at Buckingham Palace.
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.