kniehoge-regenlaarzen-zijn-misschien-wel-de-meest-praktische-modetrend-van-deze-herfst-229727
©Armando Grillo / Gorunway.com

De grootste modetrends zijn vaak niet per se goed afgestemd op slecht weer, en dus ook niet op ons Nederlands klimaat (hallo herfst, hallo regen). Daar komt nu verandering in door een schoenontwerp dat een heuse modetrend begint te worden: regenlaarzen zijn dit seizoen on trend. Als modehuizen zoals Chanel ermee weglopen, weten wij genoeg.

Regenlaarzen: trend van de herfst/winter 2022

Qua schoenen focussen de herfst/winter 2022-trends vaak op laarzen, een van de meest herfstachtige ontwerpen. Naast dijhoge varianten, riding boots en enkellaarzen, maakte afgelopen seizoen ook de regenlaars veelvuldig een verschijning op de catwalk. Laten we eerlijk zijn: regenlaarzen zijn niet de meest chique schoenen. Toch is de kans groot dat je een paar in je kast hebt staan – net zoals iedereen die in Nederland woont – al is het voor een wandeling of een fietstocht. Hoe vaak heb je ’s ochtends bepaalde schoenen niet kunnen dragen omdat buienradar regen voorspelde? Juist, vaak. En daar kan deze schoenentrend verandering in brengen.

Voor het najaar krijgt de praktische unisexlaars een stijlvolle upgrade en een heuse designer make-over. Voorop loopt Chanel, die tijdens hun herfst/winter 2022-show modellen in verschillende soorten regenlaarzen de catwalk op stuurde. De schoenen van het modehuis waren misschien wel het meest onverwachte item op de catwalk dat seizoen. Zwarte, kaki en beigekleurige varianten van de rubberen laars passeerden de revue. Ook de lengtes verschilden: van korte laarzen tot kniehoge en zelfs dijhoge versies werden gespot – uiteraard allemaal afgewerkt met het chique CC-logo.

Het blijft niet bij Chanel. Ook merken als Ganni, Marni en Patou namen de rubberen schoen op in hun collecties dit najaar en dopen het item om tot een van de meest praktische doch stijlvolle schoenen ooit. Dit is overigens niet de eerste keer dat rubberen laarzen terrein winnen op modegebied: Bottega Veneta’s Puddle boots domineerden al in 2021 het straatbeeld en zijn nog steeds enorm populair. Net als de rubberen laarzen uit de veelbesproken samenwerking tussen Balenciaga en Crocs.

De tekst gaat door onder de beelden.

Chanel herfst/winter 2022
©Alessandro Lucioni / Gorunway.com

 

Patou herfst/winter 2022
©Patou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gorpcore-trend 

Dat een simpel ontwerp als regenlaarzen in de collectie van modehuizen als Chanel wordt opgenomen, heeft te maken met een grotere beweging in de modewereld de afgelopen tijd. Naast Balletcore, Normcore en Barbiecore kennen we inmiddels ook Gorpcore: een ‘core’-versie die een duidelijke verklaring geeft voor de regenlaars-trend. Gorp staat namelijk voor good ol’ raisins and peanuts, een notenmix die vaak door wandelaars wordt genuttigd. Deze ‘core’-trend is dan ook gelinkt aan outdoorkleding – maar dan op een stijlvolle en coole manier. Precies wat er momenteel met de regenlaas gebeurt. Zo krijgt dit zeer functionele ontwerp een trendy twist waardoor regenlaarzen ook gedragen kunnen worden als het niet regent.

Overtuigd? Scroll verder voor de meest praktische en tegelijkertijd stijlvolle regenlaarzen van het moment.

Chloé laars
©de Bijenkorf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chloé regenlaars via de Bijenkorf, € 450

Ganni regenlaars
©Ganni
Mango laars
©Mango

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mango laars, € 59,99

Dune laars
©de Bijenkorf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dune regenlaars via de Bijenkorf, € 95