koningin-maxima-laat-oude-spijkerbroek-recyclen-tijdens-bezoek-aan-mud-jeans-232386
©ANP/Hollandse Hoogte/ Robin Utrecht

Spijkerbroeken zijn een van de meest vervuilende kledingstukken in de mode-industrie. Veel jeansmerken halen daarom alles uit de kast om te verduurzamen. Máxima bracht deze week een bezoek aan het Nederlandse MUD Jeans, dat oude spijkerbroeken hergebruikt – en dus liet de koningin ook haar eigen jeans recyclen.

Koningin Máxima brengt bezoek aan MUD Jeans

Koningin Máxima bracht een bezoek aan het hoofdkantoor van het Nederlandse spijkerbroekenmerk in Laren. En niet zomaar: MUD Jeans is dit jaar de winnaar van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, één van de Koning Willem I Prijzen. Volgens de jury van deze ‘duurzame Oscar’ zwemt het spijkerbroekenmerk tegen de stroming in, in een sector die verre van duurzaam is. Dit doen zij met hun productie, maar ook met initiatieven als spijkerbroeken leasen en recyclen.

Tijdens het werkbezoek kreeg Máxima een korte rondleiding door de kantoren en keek ze mee via een live-verbinding naar de fabriek in Tunesië. Om oude spijkerbroeken te recyclen gaan deze de shredder in, waarvan vervolgens nieuwe rollen denim worden gemaakt. Máxima nam twee eigen oude spijkerbroeken mee die ze hier zelf in de versnipperaar stopte. (Dit betekent dus ook dat je met je volgende paar MUD Jeans zomaar een stukje van Máxima’s jeans kunt meedragen.)

De look van Máxima

Nadat de koningin eerder deze week werd gespot in een stijlvolle capejurk, koos ze deze dag voor een rustigere look. Máxima droeg een grijze coltrui en eveneens grijs jasje, die ze combineerde met een grijsblauwe pantalon en pumps. De look is van Belgische ontwerper Natan en droeg de koningin al eerder.

maxima grijs jasje coltrui natan november 2022 mud jeans
©ANP/Hollandse Hoogte/ Robin Utrecht
koningin maxima mud jeans
©ANP/Hollandse Hoogte/ Robin Utrecht