koningin-maxima-bewijst-dat-een-opvallende-rok-iedere-look-naar-een-hoger-niveau-kan-tillen-223188
©ANP

Koningin Máxima mag dan net terug zijn van een meerdaags werkbezoek aan Californië en Texas in de Verenigde Staten, bij terugkomst in Nederland gaat ze direct weer op pad (de koningin lijkt niet gevoelig te zijn voor jetlags). Máxima was gisteren namelijk in Haarlem, waar ze de stichting Thripe ThreaT bezocht. In plaats van Barbiecore-roze en smaragdgroene geplooide jurken ging ze voor een andere stijlrichting. Nog altijd even opvallend, dat wel. Zo droeg Máxima een look met een rok die alle aandacht trok.

Koningin Máxima draagt opvallende rok

Voor haar bezoek aan Triple ThreaT – een stichting opgericht voor en door jongeren die laagdrempelige activiteiten organiseert om passies te stimuleren – koos Máxima een zwarte look met statement rok van Michael Kors. Een verrassende keuze voor de koningin, die niet vaak gesignaleerd wordt in ontwerpen van de Amerikaanse designer. De look in kwestie bestond uit een zwarte top met korte mouwen en een opvallende rok met split, waarbij witte en rode banen de zoomlijn vormen. Máxima heeft de outfit eerder gedragen, tijdens de G20-top in 2018 die toen in Buenos Aires plaatsvond.

Om haar look te complementeren, wist de koningin de perfecte accessoires uit haar garderobe te halen. Zo combineerde Máxima haar rok en top met een zwarte ceintuur, grote zwart-witte oorbellen van Fraleoni en een rode XL-clutch van Natan. En wat haar schoenen betreft? De koningin droeg bijzondere hakken van Natan, gemaakt van rood suède en PVC. Daarmee ontstond een stijlvolle, elegante look waarmee Máxima wederom hoge ogen gooit.

Koningin Máxima in een look van Michael Kors
©ANP