meghan-markle-deelt-lief-fragment-uit-haar-bruiloftspeech-in-harry-meghan-235256
©Getty Images

De hertog en hertogin van Sussex hebben in hun zesdelige Netflix-documentaireserie Harry & Meghan hun wervelende romance in detail beschreven, van hoe ze elkaar via Instagram ontmoetten via een wederzijdse vriend tot hun verlovingsfeest waar iedereen “gekleed ging in dierenonesies”. In de laatste aflevering deelt Meghan Markle ook een lief fragment van haar bruiloftspeech.

Meghan Markle deelt fragment uit bruiloftspeech

Nadat Meghan opmerkt dat het nog steeds vrij ongebruikelijk is voor bruiden om een speech te geven in het Verenigd Koninkrijk, begint ze te vertellen. “De reden waarom ik vanavond wilde spreken. Allereerst is het een tijdje geleden”, vertelt ze, herinnerend aan hoe de grap een grote lach veroorzaakte tijdens hun huwelijksreceptie in Frogmore House in mei 2018. “Maar ik wilde vooral een verhaal delen”, vervolgt ze. “Een verhaal dat ik heb geschreven over de man van wie ik hou en de manier waarop we elkaar hebben ontmoet. Laten we dit een modern sprookje noemen.”

Meghan beschrijft de verschillende werelden waar ze vandaan kwamen (en misschien hoe hun relatie in de pers werd afgeschilderd): “Er was eens een meisje uit LA – sommige mensen noemden haar een actrice. En er was een jongen uit Londen – sommige mensen noemden hem een prins. Al die mensen begrepen het niet helemaal, want dit is het liefdesverhaal van een jongen en een meisje die voor elkaar bestemd waren.”

‘Liefde overwint alles’

De hertogin herinnert zich hoe ze “eindeloos giechelden” op hun eerste date in juli 2016 (waarvan ze eerder onthulde dat Harry te laat was), voordat ze de volgende dag op hun tweede date gingen. Harry had toen cupcakes voor haar gekocht ter gelegenheid van 4 juli: “‘Een bitterzoete viering’, zegt hij. Ironisch, eigenlijk. De onafhankelijkheid van haar land van zijn land. Toch weten ze op dit moment dat ze niet onafhankelijk van elkaar willen zijn.”

Ze gaat verder met het beschrijven van hun “lange-afstandsrelatie”, die een romantische reis naar Botswana omvatte, en beschrijft hoe “ze liefhadden en tuinierden en reisden en lachten, en meer vlieguren verzamelden dan ieder ander koppel”. Meghan vervolgt: “Op moeilijke momenten, kwamen ze nog dichter tot elkaar. ‘Niets kan ons breken’, zeiden ze dan. Voor deze liefde was ze een vechter.”

Meghan merkt op hoe de toespraak laat zien dat de cirkel rond is sinds hun verhuizing naar LA: “Ik waardeer, respecteer en eer je, mijn schat, voor de familie die we zullen creëren, en ons liefdesverhaal dat eeuwig zal duren. Dus vraag ik je het glas te heffen op de verbazingwekkende zekerheid dat nu het leven begint en de eeuwige wetenschap dat liefde alles overwint.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.