het-tweede-deel-van-van-prins-harry-en-meghan-markles-onthullende-docuserie-is-vanaf-vandaag-te-zien-233219
©Getty Images

Bijna drie jaar nadat prins Harry en Meghan Markle afstand deden van het Britse koningshuis komen de twee met een onthullende documentaire op Netflix, genaamd Harry & Meghan. De zesdelige docuserie, een project geleid door Liz Garbus, geeft een meer diepgaande blik op het persoonlijke leven van het paar dan ooit tevoren. Sinds 8 december waren de eerste drie afleveringen al te zien op de streamingdienst. En vanaf vandaag is ook het tweede deel, wederom met drie afleveringen, verschenen.

Documentaire prins Harry en Meghan Markle

Terwijl het eerste deel zich concentreerde op de romance van het paar, lijken de laatste drie afleveringen meer licht te werpen op, zoals de synopsis van het project het verwoordt, “de uitdagingen die ertoe hebben geleid dat ze zich gedwongen voelden een stap terug te doen uit hun fulltime rol in het instituut”. Dit blijkt uit een nieuwe trailer die op 12 december is uitgebracht. De trailer opent met Harry die zegt: “Ik vraag me af wat er met ons zou zijn gebeurd als we niet waren weggegaan toen we dat deden”, voordat Meghan uitlegt dat er aan hun beveiliging werd getrokken en iedereen in de wereld wist waar ze waren. “Ik zei: ‘We moeten hier weg,'” besluit Harry.

Andere opvallende momenten in de teaser? Harry die de “institutionele gaslighting” bespreekt waaraan ze werden onderworpen. Meghan die zegt: “Ik werd niet voor de wolven gegooid, ik werd aan de wolven gevoerd”. En Harry die toevoegt: “Ze logen graag om mijn broer te beschermen. Ze waren nooit bereid de waarheid te vertellen om ons te beschermen.”

Tweede clip

Op 14 december volgde een tweede clip, waarin Meghan verder uitweidde over de “oorlog” tegen haar in de vorm van vermeende negatieve briefings tegen het paar vanuit het paleis. “Je ziet het gewoon gebeuren”, zegt ze. “Als er een verhaal over iemand in de familie opduikt, zeggen ze ‘Dat moet verdwijnen.’ Maar er in nu eenmaal een plaats op de homepage van een website of op de voorpagina van een krant, en daar moet iets komen over een koninklijk iemand.”

‘Harry & Meghan’

De hertogin vertelde eerder over het project tijdens een interview met Variety dit najaar, waarin ze haar podcast Archetypes promootte. “Het is fijn dat we ons verhaal aan iemand kunnen toevertrouwen – een doorgewinterde regisseur wier werk ik al lang bewonder. Zelfs als dat betekent dat het misschien niet is zoals wij het verteld zouden hebben”, zei ze. “Maar dat is niet waarom we het vertellen. We vertrouwen ons verhaal toe aan iemand anders, en dat betekent dat het door hun lens zal gaan. De manier waarop mijn man en ik naar veel dingen kijken, komt door ons liefdesverhaal. Ik denk dat mensen over de hele wereld zich daarmee verbonden voelen, vooral met onze bruiloft. Mensen houden van liefde. Ik ben niet uitgesloten in dat sentiment.”

Nu het eerste seizoen van Archetypes is afgelopen, bereidt Harry zich voor op de uitgave van zijn memoires Spare, die op 10 januari wereldwijd wordt gepubliceerd. Volgens uitgeverij Penguin Random House neemt het boek “de lezer onmiddellijk mee terug naar een van de meest aangrijpende beelden van de twintigste eeuw: twee jonge jongens, twee prinsen, die achter de kist van hun moeder liepen terwijl de wereld bedroefd – en vol afschuw – toekeek. Terwijl prinses Diana ter ruste werd gelegd, vroegen miljarden zich af wat de prinsen moesten denken en voelen – en hoe hun leven zich vanaf dat moment zou afspelen. Voor Harry is dit eindelijk zijn verhaal.”

Het tweede deel van ‘Harry & Meghan’ verschijnt op 15 december op Netflix.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.