meghan-markle-en-prins-harry-houden-hand-vast-op-nooit-eerder-vertoonde-portretfotos-225904
©Oli SCARFF / AFP

Meghan Markle en Prins Harry zijn te zien op nieuwe portretfoto’s. Fotograaf Misan Harriman deelde de nooit eerder vertoonde portretten van de hertog en hertogin van Sussex op Instagram.

Meghan Markle en Prins Harry in Manchester

De foto’s werden genomen op 5 september tijdens de One Young World Summit in Manchester. Hier is te zien dat Prins Harry en Meghan Markle hand in hand poseren. In de ene foto kijkt het stel recht in de camera, terwijl Harriman in een tweede zwart-witfoto het profiel van Meghan en Harry vastlegt. De hertogin draagt een rode blouse met sjaal van het milieubewuste merk Another Tomorrow. De hertog draagt een blauw pak. Bij de foto schrijft Harriman op Instagram: ‘De hertog en hertogin van Sussex vlak voordat ze vorige maand de openingsceremonie van One Young World bijwoonden.’

One Young World is een jaarlijks evenement dat jonge leiders verbindt en een wereldwijd platform geeft. Als adviseur van het evenement gaf Meghan Markle een toespraak tijdens de summit. Zo gaf ze het publiek mee: “Jullie zijn de toekomst. Jullie zijn het heden. Jullie zijn degenen die nu, op dit moment, de positieve en noodzakelijke verandering over de hele wereld aansturen.”

Ook deelt nieuwsfotograaf Harriman een foto van een rondetafelgesprek over gendergelijkheid tijdens de One Young World Summit. Dit keer zijn de hertog en hertogin te zien in een meer casual outfit. Meghan Markle draagt een zandkleurige top met polokraag en gouden sieraden. Prins Harry draagt een wit overhemd en een zwarte colbert.

Overlijden koningin Elizabeth II

Dat we de foto’s nu pas te zien krijgen, heeft waarschijnlijk alles te maken met het overlijden van koningin Elizabeth II. Drie dagen na het evenement, op 8 september, kondigde Buckingham Palace de dood aan van de Britse koningin. Meghan Markle en prins Harry bleven om deze reden in het Verenigd Koninkrijk en brachten een laatste eer aan de oma van de prins tijdens de begrafenis.

In een openbare verklaring schreef Harry over de dood van koningin Elizabeth:

‘Oma, hoewel dit laatste afscheid ons grote droefheid brengt, ben ik voor altijd dankbaar voor al onze eerste ontmoetingen – van mijn vroegste jeugdherinneringen met u tot de eerste keer dat ik u ontmoette als opperbevelhebber, tot het eerste moment dat u mijn lieve vrouw ontmoette en uw geliefde achterkleinkinderen omhelsde. Ik koester deze momenten die ik met u heb gedeeld, en de vele andere speciale momenten daartussenin. U wordt nu al erg gemist, niet alleen door ons, maar door de hele wereld.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Misan Harriman (@misanharriman)