prinses-amalia-is-het-schitterende-middelpunt-tijdens-diner-met-de-raad-van-state-223417
©ANP

Het ene moment zit ze in de collegebanken, het andere moment aan tafel met politici en royalty – een beknopte beschrijving van het leven van onze kroonprinses. Prinses Amalia, die vorige week met haar studie Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam begon, woonde woensdagavond een diner bij met de Raad van State. Daar wist de 18-jarige royal de show te stelen in een bijzonder feestelijke look.

Prinses Amalia bij diner Raad van State

Het diner met de Raad van State, het onafhankelijk adviesorgaan van de regering en het parlement over wetgeving en bestuur en tevens hoogste algemene bestuursrechter van Nederland, vond woensdagavond plaats op Paleis Noordeinde in Den Haag. Vanaf het moment dat ze achttien werd, nam Amalia automatisch plaats in de Raad van State. Haar vader, koning Willem-Alexander, is de voorzitter van het adviesorgaan.

Voor de gelegenheid ruilde Amalia haar witte wijde jeans en Veja-sneakers in voor iets formelers. Zo arriveerde de prinses bij het diner in een chique avondlook: een ijsblauwe maxi-jurk met doorschijnende driekwartmouwen van modelabel Mac Duggal. De jurk is bezaaid met fonkelende pailletten waardoor Amalia ongetwijfeld het schitterende middelpunt van de avond was. Op accessoiregebied hield ze het simpel; het feestelijke ontwerp heeft ook geen verdere opsmuk nodig. Amalia’s blonde lokken waren elegant opgestoken op een manier die doet denken aan de chique updo van haar moeder.

Over haar moeder gesproken: ook koningin Máxima was aanwezig bij het diner. Máxima droeg een donkerblauw-goudkleurige galajurk met lange mouwen en hoge halslijn van Claes Iversen. We hebben de koningin eerder gezien in deze look, tijdens Prinsjesdag in 2016.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)