timothee-chalamet-speelt-bob-dylan-in-nieuwe-biopic-en-hij-gaat-zelf-zingen-250166
©Getty Images

Als er een acteur is die het komende jaar niet stil zit, dan is het Timothée Chalamet. Voor het einde van dit jaar zal de Frans-Amerikaanse acteur verschijnen als de intergalactische aristocraat Paul Atreides in het tweede deel van Denis Villeneuve’s Dune, maar ook als een in fluweel gehulde Willy Wonka in de nieuwe Charlie And The Chocolate Factory-film. Daar komt nu begin 2024 een biopic van rockster Bob Dylan bij, voor nu onder de naam A Complete Unknown. Veel is er helaas nog niet bekend, maar wel dat Chalamet de rol van Bob Dylan zal vervullen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Biopic Bob Dylan

James Mangold is de regisseur van de aankomende biopic over het leven van iconisch artiest Bob Dylan. Je kunt hem kennen van films als Indiana Jones 5 en Ford v Ferrari. Mangold laat weten enorm enthousiast te zijn over het project en vindt het verhaal van de zanger enorm inspirerend. “Het verhaal vertelt zo’n geweldige tijd in de Amerikaanse cultuur, het verhaal van Bob – een 19-jarige jongen die naar New York komt met twee dollar op zak en binnen drie jaar een wereldwijde sensatie wordt is gewoon geweldig”, zegt Mangold in een interview met Collider. Op de vraag of Chalamet ook zal zingen in de biopic antwoordde Mangold: “Natuurlijk”.

Timothée Chalamet zingt zelf

Dat Timothée Chalamet ervoor kiest zelf te zingen in de biopic is verrassend nieuws, maar past binnen de huidige trend waarbij steeds meer acteurs zich van hun muzikale kant laten horen. Neem bijvoorbeeld Austin Butler, die een indrukwekkende Elvis vertolkte in de gelijknamige film van Baz Luhrmann, en ook zelf alle nummers van de zanger zong. Misschien breekt er een nieuw punt aan in de carrière van Chalamet, aangezien de acteur voor zijn rol in Charlie And The Chocolate Factory ook al een enkele noot hier en daar gaat zingen.

Over verdere ontwikkelingen wat betreft de Bob Dylan-biopic is helaas nog weinig bekend. Ook de aanvullende castleden moeten nog worden gekozen. Binnenkort zullen we daar ongetwijfeld meer over horen. De opnames van de film beginnen namelijk al in augustus. Wellicht kunnen we in het najaar al een eerste teaser verwachten. Totdat het zover is, kunnen we Chalamet alvast bewonderen in Dune en Charlie And The Chocolate Factory, die allebei dit jaar uitkomen.