timothee-chalamet-draagt-bottenketting-van-vivienne-westwood-naar-premiere-bones-and-all-226723
©Getty Images

Timothée Chalamet zit momenteel midden in de opnames van Dune: Part II. En het lijkt erop dat hij stijlnotities uitwisselt met zijn tegenspeelster Zendaya, die vaak rode loper-looks draagt die verwijzen naar haar personages op het scherm. Voor de Londense première van Bones and All ruilde Chalamet zijn Mick Jagger-achtige jumpsuit van het filmfestival van Venetië in voor een ongerept Alexander McQueen-pak. En om zijn nek? Een Vivienne Westwood-choker bestaande uit zilveren ‘botten’, ingelegd met diamanten.

Timothée Chalamet en Taylor Russell bij première ‘Bones and All’

Terwijl Timothée Chalamet met zijn look op de première van Bones and All een eerbetoon bracht aan Britse ontwerpers, wendde co-ster Taylor Russell zich tot Daniel Roseberry. De ontwerper kleedde haar in een body-sculpting Schiaparelli-outfit uit de meest recente haute couturecollectie van het modehuis. Geïnspireerd op “de manier waarop Elsa [Schiaparelli] zichzelf kleedde” zit de collectie vol met “dit soort sensuele lichaamsbewuste avondkleding, alles gebouwd rond de bustier en het korset”, aldus Roseberry tegen de Britse Vogue.

Timothée Chalamet met een bottenketting op de première van Bones And All
©Getty Images

Nieuw stijlicoon

Chalamets liefde voor – en invloed op – mode is al bekend, maar ook Russell heeft zich de afgelopen weken neergezet als een fashion force to be reckoned with. Zo opende de 28-jarige actrice Loewe’s lente/zomer 2023-show in een fluwelen, op de Renaissance geïnspireerde jurk. “Ik had altijd al het idee dat zij de show zou openen. Ze is namelijk een heel goede vriendin van me”, verklaarde creative director Jonathan Anderson na haar verschijning. Mocht je nog meer bewijs nodig hebben: onlangs in New York channelde Russell Audrey Hepburn in een strapless jurk van Prada en een diamanten hoofddeksel van Cartier.

Wat betreft haar garderobe buiten werktijd: “Het is óf alles wat extra groot en wijd is, waarbij je alleen mijn hoofd kunt zien, óf het zijn stukken die superstrak en vrouwelijk zijn met onthullende details. Ik houd van beide uiteinden van het spectrum”, deelde Russell met Vogue. “Ik koop zelden nieuwe kleren, omdat ik investeer in veel stukken van vintage dealers. Mijn favorieten? Prada, Yohji Yamamoto, Comme des Garçons en Gucci uit het Tom Ford-tijdperk.” Duurzaam én bereid om risico’s te nemen? Ze heeft ons al overtuigd.