black-panther-wakanda-forever-alles-wat-je-wil-weten-over-het-tweede-deel-230403
©Shuri (Letitia Wright) rouwt om haar broer T’Challa (Chadwick Boseman), alias Black Panther, in ’Wakanda forever’. Photo courtesy of Marvel Studios. © 2022 MARVEL.

Vanaf woensdag is Marvel Comics Black Panther: Wakanda Forever te zien in geselecteerde bioscopen in Nederland. Maandagavond was de première in Pathé Tuschinski in Amsterdam, en Vogue was erbij om de schitterende looks op de rode loper vast te leggen.

De met drie Oscars bekroonde blockbuster is cultuurbepalend om verschillende redenen. Black Panther, het alterego van Chadwick Boseman’s T’Challa, is de eerste moderne zwarte superheld bij Marvel Comics. Daarnaast is de film een grote viering van de Afrikaanse cultuur. En dan zijn er nog de kostuums, ontworpen door Ruth Carter, die daarvoor een Oscar won. Kortom: de film is op verschillende vlakken een must-see.

Lees hier alles over het tweede deel van de Black Panther-reeks en bekijk de looks die wij spotten op de rode loper tijdens de première in Amsterdam.

Waar gaat ‘Black Panther: Wakanda Forever’ over?

Black Panther speelt in op Afrikaanse trots en de woede over roofkolonialisme. Het verhaal volgt koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) die na de dood van koning T’Challa verder strijden om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten. Terwijl de Wakandans hun nieuwe hoofdstuk proberen te omarmen, zijn de strijders genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia (gespeeld door de prachtige Lupita Nyong’o) en Everett Ross (Martin Freeman). Samen strijden zij om een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen.

Black Panther: Wakanda Forever introduceert een aantal nieuwe personages. Te weten: Namor, de koning van een onderzeese natie. Hij wordt gespeeld door Tenoch Huerta. Ook Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena en Alex Livanalli schitteren in de film.

Ode aan Chadwick Boseman

Het is een Marvel-film, dus je verwacht een bombastische openingsscène. Maar in plaats daarvan begint de film met een oorverdovende stilte: Wakanda is in rouw om het verlies van koning T’Challa. De personages dragen allemaal wit (wit is in veel Afrikaanse culturen de kleur van rouw) voor het personage, maar ook voor de man achter het masker. Een emotioneel begin en een prachtig laatste eerbetoon aan de getalenteerde Chadwick Boseman.

Wat de ode nog meer hartverscheurend maakt, is de unieke uitvoering van No Woman, No Cry, terwijl Lupita Nyong’o’s Nakia, de voormalige geliefde van Boseman’s T’Challa, op een strand staat te staren naar de zonsondergang. De camera schakelt dan over naar Angela Bassett’s Ramonda, de moeder van het personage, en Danai Gurira’s Wakandan generaal Okoye. Ramonda zegt dan: “Ik ben koningin van de machtigste natie ter wereld, en mijn hele familie is weg. Heb ik niet alles gegeven?” Vervolgens verschijnt een gedenkplaat van de wijlen acteur in beeld.

Vogue was bij de première: dit zijn de beste looks 

Maandagavond vond de première van de film plaats in Amsterdam, en Vogue was erbij. Blik hier (op ons TikTok-kanaal) terug op de beste looks die wij op de rode loper spotten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vogue Netherlands (@nlvogue)