bridget-jones-fans-opgelet-schrijfster-helen-fielding-is-bezig-met-vierde-film-229396
©anp

Een vierde Bridget Jones-film? Fans smachten er al jaren naar. Net als Renée Zellweger overigens. De actrice heeft de vurige wens om weer in de huid te kruipen van de beminnelijke vrijgezel Bridget Jones. “Het is zo leuk. Zij is gewoon écht leuk. Ik vind het geweldig om in haar schoenen te staan”, aldus de actrice in het radioprogramma The Jess Cagle Show.

Goed nieuws voor de fans: ze komt terug. Althans, als het aan Helen Fielding, schrijfster van de Bridget Jones-boeken en films, ligt. Ze bevestigde aan het Britse weekblad Radio Times dat ze bezig is met schrijven voor een vierde film. Of en wanneer deze op het witte doek verschijnt, is nog niet bekend.

Vervolg Bridget Jones 

“Elke film is een wonder. Het is moeilijk voor elkaar te krijgen dat een film er komt én om een goede film te maken. Maar ik hoop echt dat het verhaal op het witte doek verschijnt”, aldus Fielding. Renée Zellweger maakt naar verluidt een comeback als Bridget Jones mét haar zoon die ze zes jaar geleden kreeg in de film Bridget Jones’ Baby.

In de derde Bridget-film bleek advocaat Mark Darcy, gespeeld door Colin Firth (61), de vader te zijn en niet de charmante nieuwe love interest Jack Qwant, vertolkt door Patrick Dempsey (56). Hugh Grant’s personage Daniel Cleaver keerde niet terug, maar de deur staat open voor een comeback. Aan het einde van de laatste film werd immers onthuld dat hij een jaar na zijn vermeende dood levend is teruggevonden. Wordt waarschijnlijk vervolgd dus…