elizabeth-debicki-lijkt-sprekend-op-diana-in-nieuwe-the-crown-fotos-geinspireerd-op-mario-testino-shoot-275246
©Charlotte Hadden

The Crown-fans hebben reikhalzend uitgekeken naar deze dag: het eerste deel van het zesde en tevens laatste seizoen van de hitserie over de Britse koninklijke familie is vanaf vandaag te zien. Om dat te vieren, geeft Netflix nieuwe beelden vrij van Elizabeth Debicki in haar rol als prinses Diana, geïnspireerd op de cover van Vanity Fair uit 1997 geschoten door de beroemde modefotograaf Mario Testino – een van haar meest iconische fotoshoots ooit.

Elizabeth Debicki als Diana in Mario Testino-shoot

De Australische actrice Elizabeth Debicki speelt de prinses in het vijfde en zesde seizoen van The Crown, die zich voornamelijk afspelen in de jaren negentig. In die periode strandde het huwelijk van Diana en prins Charles, en kreeg de prinses een relatie met Dodi Al-Fayed, de zoon van zakenman Mohamed Al-Fayed. Het is ook de periode waarin Diana werd geroemd om haar looks: van casual athleisure tot glinsterende cocktailjurken. De prinses groeide uit tot een waar stijlicoon, en was te zien in toonaangevende magazines als Vogue en Vanity Fair.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voor een fotoshoot van die laatstgenoemde titel was het niemand minder dan Mario Testino die de Britse prinses vastlegde. De foto’s werden gepubliceerd bij een interview dat prinses Diana gaf aan Vanity Fair in 1997. Die shoot vormde de inspiratie voor de nieuwe beelden die Netflix heeft vrijgegeven van Elizabeth Debicki als Diana, deze keer het werk van fotograaf Charlotte Hadden.

“We moesten een balans zien te vinden tussen onze eigen interpretatie en ervoor zorgen dat het nog steeds herkenbaar was als de iconische Testino-shoot met Diana”, vertelt Hadden. “Ik herinner me de originele shoot nog zo goed. Wat me altijd opviel was de eenvoud, het natuurlijke licht, een witte ruimte met een bank. De focus lag op Diana en het vastleggen van haar natuurlijke schoonheid en authenticiteit.”

‘The Crown’ seizoen 6

De beelden zijn gemaakt tijdens het filmen van het zesde seizoen van The Crown eerder dit jaar. In de serie zijn ze te zien als onderdeel van het decor in Diana’s appartement in Kensington Palace. In het zesde seizoen, waarvan vanaf vandaag het eerste deel te bekijken is op Netflix, komt onder meer Diana’s vakantie met Dodi in St. Tropez in 1997 aan bod, evenals haar fatale auto-ongeluk slechts een maand later in Parijs en de nasleep van haar tragische dood. Verder krijgen we ook een jonge prins William en Kate Middleton te zien, die elkaar ontmoetten in 2001.

Elizabeth Debicki als prinses Diana in haar shoot met Mario Testino
©Charlotte Hadden

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vanity Fair (@vanityfair)