regisseur-van-the-holiday-reageert-op-geruchten-over-vervolg-sorry-maar-het-is-niet-waar-233741
©ANP

Update: Nadat The Sun eerder vandaag bracht dat The Holiday een vervolg krijgt, reageert Nancy Meyers op het nieuws. De regisseur en schrijver van de kerstfilm laat op Instagram weten: ‘[Ik krijg] zoveel DM’s hierover – sorry, maar het is niet waar.’ Ook hoofdrolspeler Kate Winslet laat weten dat een vervolg nooit is besproken: ‘Daar heb ik iets over gelezen, maar het is de eerste keer dat ik ervan hoor. Ik beloof je dat geen agent of vertegenwoordiger of iemand van de eerste film daarover met mij heeft gesproken. Hand op mijn hart, dit is nooit ter sprake gekomen.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nancy Meyers (@nmeyers)

Vervolg van ‘The Holiday’

Eerder vandaag schreef The Sun dat de makers van The Holiday na 17 jaar bezig zijn met een tweede deel. De nieuwe film zou gaan over de relaties tussen de personages van Cameron Diaz en Jude Law en die van Kate Winslet en Jack Black. Het medium liet ook weten dat alle vier de leden van de cast hadden ingestemd met het vervolg. Ook werd gezegd: “Het wordt grappig, aangrijpend en hartverwarmend – precies wat iedereen wil voor Kerstmis.”

De originele film

Gelukkig hebben we de originele film uit 2006 nog. Een kleine synopsis om je geheugen op te frissen: Iris Simpkins (gespeeld door Kate Winslet) krijgt te horen dat haar collega en crush Jasper verloofd is met een andere collega. Dit brengt haar wereld op z’n kop. Tegelijkertijd gaat Amanda Woods (gespeeld door Cameron Diaz) in Los Angeles door een break-up. Ze probeert haar ontrouwe ex Ethan te vergeten. De twee vrouwen die elkaar nog nooit hebben ontmoet, besluiten impulsief van huis te ruilen na een oproep op het internet. Eenmaal in elkaars wereld vinden ze onverwacht opnieuw de liefde.

In een interview met Vulture in 2020 blikte Cameron Diaz nog terug op de film: “Als je op een set loopt, denk je vaak: ‘Ik sta op een set. Ik ben een film aan het maken.’ Maar op de sets van The Holiday heb je gewoon het gevoel dat je de huizen van de personages binnenloopt. Je vergat een beetje dat je op een soundstage was, dat er verlichting boven je hing en overal camera’s om je heen. Dat verdwijnt en je blijft achter in deze zeer doordachte omgevingen waarin de personages leven.”

Ook verklapte ze dat ze voor de beroemde renscène door de sneeuw heel wat kilometers aflegde: “Ik vloog over het veld, de heuvel op en de rij bomen af. En de camera stond op een spoor en volgde me terwijl ik door de bomen rende. Letterlijk, ik was zo fit tegen het einde van die week. Ik rende waarschijnlijk elf kilometer per dag op die hakken. Door modder en heuvels. Het was zo hilarisch.”