julia-roberts-verklaart-george-clooney-de-liefde-in-deze-bijzondere-moschino-jurk-233725
©ANP/Xavier Collin/Image Press

Het is geen geheim dat Julia Roberts fan is van haar Ticket To Paradise-co-ster George Clooney. De twee zijn immers longtime besties. Maar niemand had ooit gedacht dat de actrice op deze bijzondere manier de liefde verklaart aan hem tijdens de 45e editie van de jaarlijkse Kennedy Center Honors, waar de belangrijkste Amerikaanse cultuurprijzen worden uitgereikt. Julia en haar styliste Elizabeth Stewart hebben voor deze gelegenheid de hulp ingeroepen van Moschino’s Jeremy Scott, die bekend staat om zijn speelse designs.

Julia Roberts eert George Clooney in bijzondere jurk

Scott creëerde voor Julia Roberts een unieke zwarte satijnen jurk met daarop ingelijste foto’s van George Clooney uit zijn carrière. Van zijn rol als dokter Doug Ross – oftewel de McDreamy van ER – tot de beroemde polkadot-fotoshoot voor het Amerikaanse modetijdschrift W, het in ontvangst nemen van de Cecil B. DeMille Award tijdens de Golden Globes in 2015 én foto’s van George en Julia uit de oude doos. Stewart deelde via Instagram een foto van de bijzondere creatie met de hashtag: #JuliaframedGeorge. Julia maakte haar look af met een kort jasje en sieraden van Chopard.

Hechte vriendschap

De acteurs leerden elkaar kennen op de set van de film Ocean’s Eleven in 2001, speelden samen in zes films en steunen elkaar door dik en dun. Zoals tijdens de opnames van hun gloednieuwe film Ticket to Paradise. Wanneer Roberts er helemaal doorheen zit – ze zijn al weken in Australië aan het filmen en mist haar gezin – is het Clooney die haar redt.

“Hij heeft me daar gered van eenzaamheid en wanhoop”, vertelde ze onlangs aan The New York Times. Hoe hij dat deed? “Julia sliep naast ons. Als ik ’s ochtends vroeg buiten kwam deed ik alsof ik een vogel was en riep ‘caa-caa’. Dat beantwoordde zij dan ook met ‘caa-caa'”, vertelt Clooney. “Daarna brachten we haar een kopje koffie. Voor mijn kinderen was ze tante Julia.” Roberts: “Ik ben blij dat George er was. We zaten geïsoleerd in een bubbel. Ik ben nog nooit zo lang weggeweest van mijn familie. De laatste keer dat ik zo’n lange tijd mijn gezin niet heb gezien, was toen ik 25 was. Ik weet zeker dat deze vriendschap voor altijd is.”