zien-emma-stone-hunter-schafer-en-joe-alwyn-in-de-bizarre-eerste-trailer-van-yorgos-lanthimos-volgende-film-291998
©Getty Images

Emma Stone is nog maar 35 jaar en heeft nu al twee Oscars voor beste actrice op haar naam staan – en misschien is een derde niet zo ver weg. Minder dan een week na haar emotionele acceptance speech bij de 96e Academy Awards kwam het nieuws naar buiten dat de actrice met Poor Things-regisseur Yorgos Lanthimos is herenigd voor zijn volgende film Kinds of Kindness. Nog beter nieuws? De film is deze zomer in de bioscoop te zien en er is net een fantastische eerste trailer verschenen.

Kinds of Kindness

In Kinds of Kindness worden Stone en Lanthimos, die eerder samenwerkten aan het krankzinnige kostuumdrama The Favourite uit 2018 en de hersenkrakende korte film Bleat uit 2022, vergezeld door een goed gevulde sterrencast. Denk aan Hunter Schafer, Joe Alwyn, Margaret Qualley, Hong Chau, Willem Dafoe, Jesse Plemons en Mamoudou Athie.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Gelabeld als een sci-fi anthologiefilm, wordt de aankomende release beschreven als een “drieluik fabel over een man zonder keuze die probeert controle te krijgen over zijn eigen leven, een politieagent wiens vrouw vermist was op zee, is teruggekeerd en een ander persoon lijkt en een vrouw die vastbesloten is een specifiek iemand te vinden met een speciale gave, die voorbestemd is om een wonderbaarlijke spirituele leider te worden”.

De film is geschreven door Lanthimos en zijn vaste medewerker Efthimis Filippou. Gezien hun eerdere staat van dienst – Dogtooth, The Lobster, The Killing of a Sacred Deer – en de heerlijk vreemde beelden die van de set kwamen toen het filmen plaatsvond in New Orleans in 2022, belooft het weer een duizelingwekkend surrealistisch verhaal te worden van de gewaagde Griekse regisseur.

Raadselachtig

Lanthimos was zoals altijd behoorlijk raadselachtig toen hij in januari tijdens een evenement van het British Film Institute over de film sprak. Zo vertelde hij: “We hebben net een film opgenomen, een hedendaagse film. Het zijn drie verschillende verhalen en we zijn nu de montage aan het afronden. Ik kan nog steeds niet precies vertellen waar de film over gaat. Maar ik zou je ook niet wíllen vertellen waarover de verhalen gaan, want dat maakt het zo klein. Ik probeer er zelfs niet aan te denken tijdens het proces, omdat ik bang ben dat het mijn keuzes limiteert.”

Hoe dan ook, wij zijn zeker geïntrigeerd. Je kunt de film vanaf 28 juni in de bioscoop verwachten en – als alles goed gaat – bij de Oscars van 2025.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.