delightful-na-8-jaar-plannen-voor-een-comeback-van-downton-abbey-op-tv-255288
©ANP

Poets het zilver en luid de klokken van de butler: na zes seizoenen en twee langspeelfilms maken de makers van Downton Abbey bekend dat de Britse familie Crawley een comeback zal maken op televisie. Althans, die plannen zijn er. En die zijn zeer serieus. “Iedereen is heel enthousiast. Er vindt op dit moment een casting plaats en het zou geweldig zijn als alle grote sterren terugkeren voor een zevende seizoen. Mensen zijn gek op Downton en hebben het ontzettend gemist”, vertelt een bron dichtbij de tv-productie aan de Britse krant Daily Mail. Huge nieuws dus: acht jaar later een comeback voor Downton Abbey. 

‘Downton Abbey’ maakt comeback op televisie

Het productiebedrijf achter de Golden Globe-winnende show is dus as we speak bezig met de casting en hoopt dat alle grote namen zullen terugkeren. Denk aan Hugh Bonneville, Michelle Dockery en Elizabeth McGovern. De bedoeling is dat het zevende seizoen ergens in 2024 te zien is.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De originele serie – die zich afspeelt tussen 1912 en 1926 – liep gedurende zes seizoenen van 2011 tot 2016. Het volgde het leven van de familie Crawley en hun personeel die woonden en werkten in het weelderige Downton Abbey. De laatste aflevering werd in Engeland uitgezonden op eerste kerstdag in 2015. Fans zagen Edith (Laura Carmichael) en Bertie (Harry Haden-Patton) eindelijk trouwen, op oudejaarsavond 1925.

Logeren in villa uit ‘Downton Abbey’

Na zes succesvolle seizoenen verschenen er ook nog twee films. De eerste in 2019. Hierin is te zien hoe de Crawleys zich voorbereiden op een bezoek van de koning en koningin aan hun kasteel. In het vervolg genaamd Downton Abbey: A New Era maakt de familie een reisje naar de Franse Rivièra.

Voor wie Downton Abbey: A New Era heeft gezien: daarin is de adembenemende Belle Epoque villa te zien. Deze villa is eigenlijk een hotel (genaamd Villa Rocabella) aan de Franse Rivièra waar je een kamer of cottage kan huren. De plek is ook prachtig voor een royal(e) wedding. In totaal kunnen er 42 gasten in de drie verschillende gebouwen overnachten. Wat je daar voor terugkrijgt? Een magisch uitzicht op de Middellandse Zee, een gym, buitenzwembad, subtropische binnentuin én een pétanquebaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Domaine Rocabella (@domainerocabella)