margot-robbie-en-ryan-gosling-worden-herenigd-in-nieuwe-oceans-eleven-prequel-271800
©Matt Winkelmeyer/Getty Images

Is er iemand in de filmindustrie drukker dan Margot Robbie? De ster uit Barbie, producent van Saltburn en Emerald Fennells flitsende opvolger van Promising Young Woman, heeft nu weer een nieuw project in de maak dat ze financiert én waar ze een rol in heeft: een nieuwe versie van Ocean’s Eleven. Het beste van alles? Ze zal daarin worden herenigd met Barbie’s Ken – Ryan Gosling zelf.

Margot Robbie en Ryan Gosling in nieuwe Ocean’s Eleven

Op 19 mei 2022 maakte The Hollywood Reporter bekend dat de tweevoudig Oscargenomineerde de hoofdrol op zich zal nemen in de nieuwste Ocean’s Eleven. Daarna volgde het nieuws dat Robbie gezelschap krijgt van Gosling. Jay Roach, die met haar samenwerkte aan Bombshell in 2019, regisseert de film en Carrie Solomon schrijft het script. Verdere details zijn nog niet bekend, maar de publicatie onthulde wel dat we een “originele Ocean’s Eleven kunnen verwachten die zich afspeelt in de jaren zestig van Europa”.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Terugblik op Ocean’s films

De gekozen tijdsperiode suggereert dat er ook knipogen zijn naar Ocean’s 11 – de klassieker uit 1960 in Las Vegas met Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr aan het hoofd, die Steven Soderberghs gelikte trilogie inspireerde. De cast van laatstgenoemde zat tjokvol sterren, met onder anderen George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon, Andy García en Al Pacino. Hetzelfde geldt voor de spin-off van Ocean’s 8 uit 2018, de komedie waarin Sandra Bullock, Anne Hathaway, Rihanna, Cate Blanchett, Mindy Kaling, Awkwafina, Helena Bonham Carter en Sarah Paulson het Met Gala bestormen om een onbetaalbaar collier te stelen.

Dus, welke andere A-listers zullen – naast Margot Robbie en Ryan Gosling – deze keer deel uitmaken van het team in Ocean’s Eleven? Waar op de wereld gaat hun missie hen brengen? En welk casino, hotel of glinsterende soirée wordt hun doelwit? Het kan nog wel even duren voordat we daarachter komen, maar voor nu kan het casten beginnen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.