alles-wat-je-moet-weten-over-de-nieuwe-film-van-prins-harry-en-meghan-markle-264197
©Getty Images

Het is officieel: prins Harry en Meghan Markle werken aan een film en die gaat niet over de koninklijke familie. Penguin Random House bevestigt dat het productiebedrijf van de hertog en hertogin van Sussex, Archewell, de filmrechten heeft gekregen van het boek (en New York Times-bestseller) Meet Me at the Lake. Ze gaan samenwerken met Netflix om het filmproject tot leven te brengen.

Meghan Markle en prins Harry maken film

Meet Me at the Lake volgt het liefdesverhaal van Will en Fern, die elkaar in hun twintiger jaren ontmoeten en al snel voor elkaar vallen. Maar als ze een jaar later afspreken om elkaar weer te ontmoeten, komt Will niet opdagen en is Fern er kapot van. Tien jaar later realiseert ze zich dat dit nog lang niet hun einde is.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

“Ik ben zo enthousiast over de samenwerking met Netflix en Archewell om Meet Me at the Lake naar het scherm te brengen”, vertelt de auteur van het boek, Carley Fortune, aan Vogue US. “Het liefdesverhaal van Will en Fern ligt me na aan het hart en ik kan me geen perfectere samenwerking voorstellen.”

Het thema

Hoewel het onderwerp in eerste instantie onverwacht lijkt voor Harry en Meghan, behandelt Meet Me at the Lake verschillende thema’s die het leven van het stel weerspiegelen. Eén personage worstelt bijvoorbeeld met het verlies van een ouder bij een auto-ongeluk. Dat leidt tot onvermijdelijke vergelijkingen met de tragische dood van prinses Diana. Er is ook een plottwist over de strijd na de bevalling, waar Meghan openlijk over sprak tijdens haar interview met Oprah Winfrey in maart 2021.

En dan is er nog de setting zelf: Toronto en omgeving. Een plek waar Meghan zelf zeven jaar woonde toen ze de serie Suits aan het filmen was. De eerste regel van de recensie van het boek klinkt alsof het over Meghan zelf gaat: ‘Een Canadese dertiger krijgt een tweede kans op liefde en carrière.’

Nieuwe projecten

Het nieuws komt op een cruciaal moment voor het koppel, dat de laatste tijd onder vuur ligt vanwege hun mediaprojecten – of het gebrek daaraan. In juni kondigden Spotify en Archewell aan uit elkaar te gaan. Dit nadat het koppel slechts één seizoen van een podcast had geproduceerd na het tekenen van een 20 miljoen dollar-deal in 2020. ‘Harry en Meghan produceren een Hollywoodflop: zichzelf’, kopte Wall Street Journal.

Het lijkt er echter op dat ze klaar zijn om aan een nieuw productief hoofdstuk te beginnen. Naast haar werk aan Meet Me at the Lake tekende de hertogin onlangs bij WME Agency. ‘Film- en televisieproductie, merkpartnerschappen en het opbouwen van een bedrijf worden onderzocht. Acteren zal geen aandachtspunt zijn’, meldt Variety over de samenwerking. Het antwoord op de vraag: wat is de volgende stap voor Harry en Meghan? Nou ja, heel veel.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.