de-7-memorabelste-oscar-optredens-ooit-van-ontroerend-tot-knotsgek-289488
©ANP

Gedurende het grootste deel van de bijna 100-jarige geschiedenis van de Oscars zijn er los van de adembenemende looks ook enorm veel liveoptredens geweest, waarbij de kanshebbers voor het beste originele nummer in het zonnetje werden gezet.  Al die performances door de jaren heen hebben gezorgd voor een aantal opvallende momenten. De memorabelste Oscar-optredens ooit zetten we voor je op een rij.

De memorabelste Oscar-optredens

In aanloop naar de 96e Academy Awards op aanstaande zondag 10 maart in Los Angeles, hebben we een aantal van de memorabelste Oscar-optredens verzameld. Van de verbluffend goed gechoreografeerde optredens tot momenten op het podium waarbij je niet wist waarnaar je zojuist gekeken had. Herleef ze hieronder nogmaals.

Dolly Parton, 1981

Dolly Parton laat ons zien dat ze het leventje van work sucks, I know wel kent. De vertolking van haar hit 9 to 5 tijdens de Academy Awards van 1981 was een leuke herinnering dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan werk.

Een van de meest iconische Oscar-optredens ooit: Dolly Parton in 1981
©Getty Images

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Celine Dion, 1998

In 1998 kon je niet ontsnappen aan de Titanic-mania. Het is niet meer dan normaal dat koningin Celine opdook bij de Oscars van dat jaar om My Heart Will Go On te zingen op een podium vol rook.

Mariah Carey en Whitney Houston, 1999

Het enige wat legendarischer is dan één diva zijn twee diva’s. Dit bewezen Carey en Houston tijdens de Academy Awards van 1999 toen ze hun duet When You Believe zongen uit de animatiefilm The Prince of Egypt.

Beyoncé, Jennifer Hudson, Anika Noni Rose en Keith Robinson, 2007

Hoewel Love You I Do, Listen en Patience allemaal niet als beste nummer uit de bus kwamen bij de Oscars van 2007, gaf de cast van Dreamgirls tijdens de ceremonie toch het optreden van hun leven.

John Legend, 2017

Oké, goed. Legends mooie medley is misschien een beetje overschaduwd door de ongemakkelijke beste film-verwisseling van La La Land en Moonlight, maar het is nog steeds de moeite waard om het opnieuw te kijken.

John Legend tijdens zijn Oscar-optreden in 2017
©Getty Images

Lady Gaga en Bradley Cooper, 2019

Als we Cooper hand in hand met Lady Gaga het podium op zien lopen voor hun Shallow-duet (objectief gezien het beste nummer van A Star Is Born), is het net alsof we weer terug zijn in 2019.

Megan Thee Stallion, 2022

Megan Thee Stallion, Becky G en Luis Fonsi waren allemaal aanwezig voor een Oscar-uitvoering van de Disneyfilm Encanto’s hit We Don’t Talk About Bruno. De rapper veranderde de tekst als volgt: ‘Magic everywhere. Stars everywhere. I need to see Oscars, Zendaya’s over there. Oh, no, we got three hosts. These women are the best and they killin’ all the jokes.’

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.