voor-alle-the-o-c-fans-de-coopers-hadden-een-reunie-en-zo-zag-dat-eruit-220611
©ANP

Het is alweer vijftien jaar geleden dat de laatste aflevering van The O.C. werd uitgezonden. Hoewel er gelukkig snel een vervanger was die ons voorzag van de nodige rich people drama (lees: Gossip Girl), blijft er altijd een speciaal plekje in ons hart voor de welgestelde Newport-bewoners. Zo sprongen we bijna op van enthousiasme toen dit weekend een foto opdook van Melinda Clarke (Julie Cooper), Tate Donovan (Jimmy Cooper) en Mischa Barton (Marissa Cooper) die een heuse The O.C.-reünie hadden.

Reünie ‘The O.C.’

De acteurs, die in de serie de Cooper-familie vormden, kwamen samen in de Amerikaanse stad Charleston om de conventie Ep-ix & Chill bij te wonen. Clarke, Donovan en Barton poseerden lachend voor een selfie, die daarna op het Instagram-account van Clarke (aka ‘Juju’) verscheen. Alleen het vierde lid van de televisiefamilie ontbreekt nog: Marissa’s zusje Kaitlyn Cooper, gespeeld door een piepjonge Shailene Woodley en daarna door Willa Holland.

“Dus dit is gebeurd! Cooper-familiereünie! Het verwarmde mijn hart om deze twee te zien, @mischabarton en @t8dono, bij @tripleellc in Charleston”, zo schrijft Clarke bij de foto. In de comments lezen we reacties van zowel Donovan – “Zo geweldig om jullie allemaal te zien” – als Barton – “Aww familiefoto, zo goed om bij te praten met jullie”.

Spanningen binnen de cast

Het is zeker niet de eerste reünie die de cast van The O.C. achter de rug heeft. In 2021 begonnen Clarke en Rachel Bilson (die de rol van Summer speelt in de serie) zelfs een podcast, met de toepasselijke naam Welcome to The O.C., Bitches! – verwijzend naar de eerste aflevering van de serie waarin Ryan (Benjamin McKenzie) en Seth (Adam Brody) het aan de stok krijgen met Newport’s pretty boy Luke (Chris Carmack).

Rond diezelfde tijd liet Barton zich uit over pestgedrag op de set destijds. Clarke en Bilson bespraken Bartons beweringen in de podcast, waarbij Clarke zei: “We wisten dat er veel druk op haar werd uitgeoefend, maar als het echt zo’n slechte ervaring was, is dat niet goed voor een jong persoon. Sommige van de opmerkingen waren erg verbijsterend voor mij. Ik weet niet wat de waarheid daarover is. Ik weet wel dat, ja, dit een enorme druk voor haar was. En voor iedereen.” Bilson nodigde Barton later uit in de show om haar verhaal te delen, maar daar is het nooit van gekomen.

‘The O.C.’ x ‘Gossip Girl’

Het lijkt erop dat alle spanningen zijn verdwenen nu Barton gezellig op stap is met haar voormalige televisiefamilie. Tijdens het bezoek van de Coopers aan Charleston werden ze vergezeld door een paar andere bekende tv-persoonlijkheden. Zo deelde Barton een foto waarop het drietal poseert met Gossip Girl-castleden Jessica Szohr en Chace Crawford (Vanessa en Nate in de serie), die ook aanwezig waren op de conventie.

Het is het zoveelste moment dat fans van zowel The O.C. als Gossip Girl laat juichen. Zo had Willa Holland later ook een rol in Gossip Girl, maakte Bilson een cameo in de slotaflevering en waren we getuigen van de beste cross-over romance ooit: die van Leighton Meester (Blair Waldorf in Gossip Girl) en Adam Brody (Seth Cohen in The O.C.), die getrouwd zijn en twee kinderen hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Melinda Clarke (@themelindaclarke)