alles-wat-je-wil-weten-over-de-apocalyptische-thriller-leave-the-world-behind-273564
©Jojo Whilden/Netflix

Heb jij je ooit het einde van de wereld voorgesteld? Voor de verfilming van de roman Leave the World Behind waagde Sam Esmail (de filmmaker achter het beroemde Mr. Robot) zich aan een zeer angstaanjagende oefening. Op basis van de apocalyptische tekst van de Amerikaanse auteur Rumaan Alam, maakte hij een rampenfilm voor Netflix. De hoofdrollen zijn voor Ethan Hawke en Julia Roberts.

‘Leave the World Behind’: dit wil je weten 

De speelfilm wordt geproduceerd door Higher Ground, het bedrijf dat in 2018 werd opgericht door Michelle en Barack Obama. Dit als onderdeel van hun samenwerking met het streamingplatform. Naar het schijnt gaf het voormalige presidentiële koppel zelfs advies bij het schrijven van het script.

Leave the World Behind vertelt het verhaal van een witte en bevoorrechte familie uit de Verenigde Staten die een weekend naar Long Island gaat. De setting is die van alle karikaturale idyllen. Ver van de stad, omgeven door rustige en weelderige natuur, inclusief zwembad en jacuzzi. Hun get away wordt onderbroken wanneer twee vreemden genaamd GH en Ruth ineens ’s nachts op de stoep staan. Zij doen zich voor als eigenaren van de villa waar ze verblijven. De twee hebben een verontrustende boodschap: volgens hen bedreigt een cyberaanval de buitenwereld.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Hoe ziet de cast eruit?

Een van de sterke punten van de film is onmiskenbaar de casting. Naast Julia Roberts en Ethan Hawke zien we Farrah Mackenzie en Charlie Evans die de rollen van hun kinderen spelen. Mahershala Ali (Moonlight) en Myha’la (Bodies, Bodies, Bodies en Black Mirror) spelen de eigenaren van het huis. De families moeten samen een apocalyptische ramp zien te overleven. Oh, en ook Kevin Bacon (The Following) heeft een rol in het spannende verhaal.

Leave the World Behind verschijnt 8 december op Netflix.