zie-hoe-paul-mescal-de-arena-betreedt-in-de-explosieve-eerste-trailer-van-gladiator-ii-305434
©Paramount Pictures

Meer dan twintig jaar na dato krijgt Ridley Scotts baanbrekende, met een Oscar voor beste film bekroonde actie-epos Gladiator een vervolg – en alles wijst erop dat het een knaller gaat worden. Met in de hoofdrol een heldhaftige Paul Mescal (ver verwijderd van zijn gevoelige Normal People-personage Connell Waldron) als Lucius, de zoon van Lucilla (Connie Nielsen) en de neef van Commodus (Joaquin Phoenix), die de arena zal betreden en zal vechten tot de dood.

Vervolg op Gladiator

Volgens Vanity Fair begint de nieuwe film tientallen jaren na de eerste, met Lucius die “inmiddels volwassen is geworden, en opgroeide ver weg van zijn moeder. Toen hij nog een kind was, stuurde Lucilla hem naar de noordkust van Afrika, naar een regio genaamd Numidia die (op dat moment) net buiten het bereik van het Romeinse Rijk lag. Hij begreep nooit helemaal waarom, en naarmate hij sterker werd, groeide ook zijn wrok – ook al deed zijn moeder het met goede bedoelingen. Als Gladiator II begint, heeft Lucius een vrouw en kind, en leeft hij een relatief vredig leven met hen, totdat hij wordt aangevallen door zijn thuisland.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Onder degenen die de aanval leiden, is Marcus Acacius (Pedro Pascal), een Romeinse generaal die een meedogenloze moordenaar is en, voor Lucius, “een symbool van alles wat hij verafschuwt”. De film begint naar verluidt met een invasie van de Romeinse vloot in Numidia, waarna Lucius gevangen wordt genomen. “Wanneer hij in Rome aankomt en een eerste ronde in de arena heeft, ziet hij tot zijn grote schrik zijn moeder”, zo onthult Scott aan Vanity Fair.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Paul Mescal en Pedro Pascal in Gladiator II
©Paramount Pictures

“Hij weet tot dat moment niet of ze nog leeft. Hoe kan hij dat weten? Je hebt geen telefoons. Er is geen pers. Zijn moeder zit in de koninklijke loge en ziet er nog goed uit na twintig jaar. Ze is samen met de generaal die hij tegenkwam in Numidia.” Als hij het Colosseum binnenkomt, herkent Lucilla haar zoon niet. Dus het duurt niet lang voordat hij en haar minnaar het gevecht aangaan.

Cast, releasedatum en trailer

Connie Nielsen vertolkt haar rol uit de oorspronkelijke film opnieuw. En Denzel Washington speelt in Gladiator II de onstuimige, welvarende wapenhandelaar Macrinus, die gladiatoren houdt voor zijn plezier. Stranger Things-ster Joseph Quinn (die ook te zien is in de aankomende oorlogsfilm Warfare) vertolkt de rol van de wrede keizer Geta, en acteur Fred Hechinger zal in de huid kruipen van zijn tweelingbroer en even sadistische medeheerser, keizer Caracalla.

Noteer alvast 22 november in je agenda, wanneer de blockbuster in de bioscoop verschijnt – en bekijk hieronder de eerste trailer in zijn geheel.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.