gird-your-loins-er-lijkt-eindelijk-echt-een-vervolg-op-the-devil-wears-prada-te-komen-305338
©ANP

Na ontelbare jaren van eindeloze speculaties, tegenstrijdige interviews van de sterrencast en een heerlijke reünie op het podium tijdens de SAG Awards van dit jaar, hebben degenen onder ons die nog steeds de cultklassieker The Devil Wears Prada aanbidden eindelijk het nieuws waar ze op hebben gewacht. Eindelijk, achttien jaar na de originele film, wordt er gewerkt aan een vervolg. Dit moet je weten over The Devil Wears Prada 2.

‘Geen vervolg’

Als je zo ongeveer een whiplash krijgt, ben je niet de enige. In oktober 2022 vertelde Anne Hathaway tijdens een interview op de rode loper aan Entertainment Tonight duidelijk dat “er geen vervolg komt. Het gaat niet gebeuren. We kunnen het niet doen.” Nog recenter, in april 2024, toen V Magazine haar vroeg naar de mogelijkheid van een vervolg, herhaalde ze dat het “waarschijnlijk niet” ging gebeuren, hoewel ze duidelijk minder definitief was in het ontkrachten van de geruchten.

“We houden allemaal van elkaar en als iemand een manier kan bedenken om het te doen, denk ik dat we allemaal gek zouden zijn om het niet te doen”, zei ze. “Maar er is nu een enorm verschil in de wereld met technologie, en een van de dingen van dat specifieke verhaal is dat het ging over het produceren van een fysiek object. Nu zoveel digitaal is, zou het heel anders zijn. Misschien moeten ik, Stanley, Emily, Meryl, Dave Frankel, Patricia Field allemaal samen iets anders doen. Dat zou leuk zijn.”

The Devil Wears Prada 2

Maar nu lijkt het erop dat die specifieke bende – of in ieder geval de meesten van hen – toch weer bij elkaar komen voor een vervolgfilm. Volgens Variety is Disney al vroeg bezig met de ontwikkeling van een vervolg en is scenarioschrijver Aline Brosh McKenna in gesprek om het volgende deel te schrijven. De verhaallijn zal naar verluidt “Miranda Priestly volgen terwijl ze haar carrière navigeert te midden van het verval van de traditionele tijdschriftenuitgeverij en het opneemt tegen Blunts personage, Emily Charlton, nu een hooggeplaatst leidinggevende voor een luxegroep met reclamedollars die Priestly wanhopig nodig heeft”.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Puck, die het verhaal als eerste meldde, voegde eraan toe dat zowel Meryl Streep als Emily Blunt hadden getekend om terug te keren, naast The Devil Wears Prada’s producer Wendy Finerman. Volgens Deadline zou David Frankel ook terug kunnen keren in de regisseursstoel, en we hebben ook goede hoop voor Stanley Tucci, aangezien hij al in 2023 zei dat hij “graag weer Nigel zou spelen”.

Als gevolg daarvan zijn alle ogen nu gericht op Hathaway. Als Andrea Sachs haar opwachting maakt in het nieuwe verhaal, is ze dan nog steeds “the wide-eyed girl peddling her earnest newspaper stories” of is ze ook overgestapt naar een lucratievere carrière? Hoe dan ook, verwacht alleen niet dat ze samen is met Nate (gespeeld door Adrian Grenier). In een interview met Variety in 2023 speculeerde Brosh McKenna over waar sommige personages die ze had gecreëerd in vroegere romcoms nu zouden zijn. “Andy en Nate zijn zeker niet samen”, beweerde ze. “Zoveel kan ik je wel vertellen.” Amen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.